torstai 29. elokuuta 2019

Parsin ja korjaan


Kasa, laatikollinen, pussillinen korjausta tai parsimista odottavia vaatteita? Kuulostaako tutulta?

Määrä joka kasvaa, kun ei oikein saa tartuttua. Kunnes sitten yhtenä päivänä korjaat kerralla neljä vaatetta. Ompelet nappeja ja parsit neuleesta reiän ja tikkaat purkautuneen hihansuun.

Mulle käy just näin. Ensin en saa aikaiseksi ja sitten kertarykäisyllä innostun ja saan paljon aikaan.


Tästä kirppikseltä ostamastani PTA:n silkkipaidasta puuttui alunperinkin alin nappi. Koska alkuperäiset napit ovat silkkipäällysteiset, en mitenkään voinut saada paitaan samanlaista korvaavaa. Vaihtoehtona olisi ollut vaihtaa koko nappirivi, mutta en halunnut luopua noista upeista silkkisistä. Sen sijaan etsin nappilaatikostani mahdollisimman kankaaseen sulautuvan värisen ja ompelin sen korvaamaan puuttuvan (ylin kuva).


Puoli vuotta hiusten kasvatusta on mennyt melko kivuttomasti. Ensimmäinen hiuskriisi iski tässä viikolla. Tuntui, että tukka on hullusti, vaikka sitä kuinka yrittäisi laittaa. Näissä kuvissa kuitenkin se viikon hyvä hiuspäivä.

Ongelman ydin saattoi olla siinä, että olen pessyt hiukseni viime aikoina mulle liian hoitavalla shampoolla, joka on jättänyt hiukseni mielestäni mähmäisiksi. Vaihdoin shampoomerkkiä ja siitä lähtien on hiuksistoni voinut taas paremmin.

Hiusten kasvatus siis jatkuu, vaikka sitten välillä mietin, että esimerkiksi Megan Rapinoen pinkki taaksepäin kammattu lyhyt tukka olis kyllä aika makee KLIK


P.S. Tämä neuletakki odottaa vielä parsijaa ja yhtä nappia.

P.P.S. Oletko sinä innokas vaatteiden korjaaja tai onko sinulla joku kenelle voit viedä korjattavaksi ja parsittavaksi?


----------

jeans / Cheap Monday / Red Cross Charity Shop
silk shirt / PTA / Red Cross Charity Shop
sneakers / Pomar
earrings / Patiini Handmade
cardigan / Finnkarelia / handmedown from my sis-in-law

2 kommenttia:

 1. Minä kanssa mietin, milloin tulisi se päivä, että ehdin ottaa ompelukoneen esiin. Useammat housut odottavat paikkausta. Yhdet parsin käsin, mutta tuli niin ruman näköinen paikka, ettei niitä kehtaa enää pitää julkisesti. Seuraavaksi aion kokeilla ompelukoneen parsintaohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olisi myös yksi pari vanhoja Leviksen farkkuja odottamassa polvipaikkaa. En vain vielä ole ihan päässyt itseni kanssa sopuun, miten teen korjauksen - paikka päälle, paikka alle vai ihan vaan reiän yli koneella tikaten.

   Sitten ikeakassissani odottaa ainakin yhdet samettihousut kaventamista. En ole ikinä housuja kokeillut kaventaa, että saa nähdä mitä siitä tulee.

   Lisäksi pitäisi korjata yksi teepannun myssy. Ostin myssyn kirpparilta ja heitin koneeseen. Myssyn vanuja ei oltukaan tikattu kiinni saumoihin ja ne lähti pesussa liikkeelle. Nyt tarttisi avata koko homma, hankkia uudet vanulevyt ja koota myssy entistä ehommaksi.

   Poista