tiistai 13. elokuuta 2019

Naurettavan pitkät bootcut-farkut


Oli aika jolloin minun oli mahdotonta löytää itselleni tarpeeksi pitkälahkeisia housuja. Nykyisin tarjontaa on jo paremmin ja erikseen long-mitoituksellakin etenkin farkuissa. Mutta kinthalla ne yli 80 senttiset lahkeet on edelleen, missään housuissa.

Nykyfarkkumuoti eli kapeat ja skinnyt lahkeet antaa paljon anteeksi pituuden suhteen. Ne oikeastaan ovat paremmatkin vähän vajaamittaisina. Pituutta en kaipaa myöskään porkkanamallin farkkuihin, onko ne samat kuin mamajeansit eli samat kuin viisnollaykköset.


Mutta silloin kuin bootcut oli pinnalla 2000-luvun vaihteessa, oli farkkujen ostaminen minulle yhtä piinaa. Tarpeeksi pitkiä lahkeita ei vain ollut. Maksimissaan pääsin siihen, että pituus riitti vielä ilman kenkää just ja just, mutta kengän kanssa housut jäi taas hölmönmittaiseksi.

Ehkä tästä traumatoisoituneena ostin kirppareilta vuosia farkkuja, joissa oli tarpeeksi pitkät lahkeet ihan vaan sillä, kun sattui löytymään. Sittemmin olen asian kanssa rauhoittunut. Mutta kyllä vieläkin tarkastan kaikki housut, joissa lukee lapussa long.

Tämän parin farkkuja sain ystävältäni. Näissä on ihan hirmupitkät lahkeet, jopa melkein liian pitkät.

Reilun pitkä bootcut-malli, eikä mitään kulutuksia tai muita tämän päivän hömpötyksiä, kirvoitti kahdeksanvuotiaassani kunnon naurut:

Mikkä nuo on, kysyi hän käkättäen.


-------

jeans / Stocker / handmedown from my friend
t-shirt / Marimekko / thrifted
cardigan / Impuls / Holmström Second Hand
sneakers / Pomar

4 kommenttia:

 1. Ei se nuorempi väki oikein ymmärrä aina äitien vaatevalintoja:) Tulee ihan mieleen, kun joskus vuosia sitten olin ostanut puseron. Yksi lapsukaisistani oli sitä mieltä, että se näytti ihan yöpaidalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen myös saanut osani kommentoinnista pukeutumiseni suhteen =)

   Poista
 2. Mulla on myös traumoja liian lyhyistä lahkeista. 80 cm on siinä ja siinä, onko se naurettava vai siedettävä. Vieläkin tiettyjen vaateketjujen standardilahkeenpituus on 78 cm tai jopa 77 cm! Sehän loppuu puolisääreen! Minä taas tykkään, että pillilahjekin ruttaantuu nilkkaan, joten ihannelahkeenpituus kaikessa olisi 84 cm. Mutta mistä sellaisia muka saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 84 senttiä on myös se mun housun lahkeen sisäpituus. Muistan vaatekatalogiaikoina, että oli ihan mahtavaa, jos jotain housua myytiin sekä tolla 78 cm ja 84 cm.

   Nyt kaipaisin etenkin urheiluvaatepuolella sitä pituutta, olisi mahtava että kerrankin ikinä koskaan collegen lahje olisi edes sinne nilkkaan asti =)

   Poista