maanantai 20. toukokuuta 2019

Supikkaat - suutarin kautta koristeesta käyttökengiksi


Käytän aika vähän koruja. Toisinaan innostun pujottamaan sormiini sormuksia. Kaula- ja rannekoruihin taivun lähinnä juhlatilaisuuksien alla. Mutta korviksista tykkään ja niitä käytän päivittäin. Siinä kun hammaspesu kuuluu aamurutiineihini, niin kuuluu myös korvisten valinta. Saatan jopa päivän mittaan vaihtaa parin toiseen.

Useimmiten korvalehtiäni koristaa Aarikan korvikset. Tykkään puun keveydestä. Tämä korvissani oleva vaaleanpunainen hiiripari on jäänyt tyystin käyttämättä. Ekana ajattelin kirjoittaa tähän, etten oikein pidä tästä mallista. Mutta kun tarkemmin ajattelen, niin pidänhän, ainakin niin paljon, etten halua luopua.


Sininen kotelomekko on vintagea ja itseommeltu. Mekko on hyvin pelkistetty ja leikkaukseltaan sellainen, että se on helppo pukea vetämällä vain ylleen. Siinä ei itseasiassa ole pukeutumisvetskaria, -neppareita tai mitään muutakaan. Pikkasen olen mekon tekokuituisuuden kanssa kysymysmerkkinä. Kun en tykkää, että vaate yhtään hiostaa. Katsotaan saako tästä joku toinen itselleen soman mekon.


Ostin useampi vuosi sitten kirpparilta kahdeksalla eurolla supikkaat. En ole käyttänyt niitä kuin pari kertaa, sillä nahkapohja oli niin kovettunut, että kenkiä voi kutsua tappoliukkaiksi. Kulkeminen niillä oli hipsuttelua. Viime syksynä mulla meinasi lähteä jalat alta ihan nurmella kulkiessa.

Nyt vihdoin sain kiikutettua supikkaat suutarille ja siellä niihin laitettiin kumiset puolipohjat. Kengät pääsee nyt eteistä koristamasta kunnolla käyttöön.

4 kommenttia:

 1. Mulla on supikkaat vielä talven jäljiltä varastossa. Mitä tulee tekokuituisiin mekkoihin, varsinkin crimplenekankaisiin, jota kait tuo mekkosi on, kankaan pinnasta päätellen, niin ne on tosiaan vähän hankalia. Saattavat olla paksuhkoa kangasta ja muutoinkin hiostavina tulla harvoin käytetyksi juuri sen hiostavuuden takia. Mutta muuten kivoja kun ei tarvi silitystäkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä juuri crimpleneä taitaa olla. Mulla on kaapissa myös kaksi muuta samaa materiaalia olevaan mekkoa ja vähäisellä käytöllä nekin. Mutta ovat niin söpöjä, että saavat pitää henkaripaikkansa kaapissa.

   Poista
 2. Mua viehättää crimplenemekoissa noi hauskat tekstuurit, mutta materiaali kyllä hiostaa niin mahdottomasti, että omassa vaatekaapissani ei ole tällä hetkellä ainuttakaan crimplenevaatetta. :( Supikkaat on niin hauskat! Ihanan näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väilillä itsekin mietin, miksi mekkoja kaapissani käyttämättömänä säilön, mutta ehkä niille vielä joku käyttöhetki löytyy.

   Niin on, ne on hauskat =)

   Poista