maanantai 6. toukokuuta 2019

Pitkä mekko farkkujen kanssa


Pitkä mekko ja farkut. Olen aina tykännyt ajatuksesta liittää farkkujen pariksi mekon, mutta se ei ole aiemmin onnistunut. Ongelma on enemmän ollut omassa päässäni kuin oikeasti olemassa. En siis ole tykännyt siitä, että vyön solki pullottaa mekon läpi ja koska minun on vaikea löytää housuja, joiden kanssa pärjäisin ilman vyötä, on farkku+mekko pari jäänyt käyttämättä.

Tämä maailman suurin! esteettinen ongelma jyrää edelleen, mutta olen löytänyt siihen ratkaisun, joka on nimeltään "tarpeeksi löysän mallinen"-mekko.


Tässä mekon parina siis skinny-farkut, jotka olen tähän mennessä nähnyt ainoana parina mekoille. Kunnes luin edellisen postaukseni kommentista blogini lukijan kokeilleen mekkoa leveälahkeisten housujen kanssa ja viimeistellen tyylin vielä isolla huivilla. Tuli heti olo, että ihan pakko kokeilla.

Pakko sanoa, että ei ollut tullut edes mieleeni parittaa mekkoa leveiden lahkeiden kanssa, ja miten hyvältä se ajatuksena kuulostaakaan. Näinkin heti silmissäni Yesterday One More:lta joskus ostamani 70-luvun Jordache-merkkiset farkut, hippimekon ja olalle huolettomasti heitetyn ison huivin. Jalkaan vielä Converset, niin se on siinä.


Edellisestä varmaan voitais päästä siihen, miten yhdistelen vaatteita mielessäni. Mun ei välttämättä tarvitse seistä vaatekaapin edessä tekemässä valintaa, vaan usein yhdistelen jutut mielessäni ja sitten vain poimin asun ylleni kaapista. Tämän postauksen asu on yksi sellaisista, mielessä muokatuista.


Olen vihdoin päässyt alkuun vaatteiden korjaamisen ja paikkaamisen kanssa. Niitä olikin kertynyt jo iso ikeapussillinen. Tästä mekosta repesi napin kohta. Olisin voinut korjata asian näkymättömästi, mutta halusin kokeilla paikkaustekniikkaa, jonka tarkkasilmäinen huomaa, mutta valiten paikkauskankaan värin niin, ettei paikkaus hypi silmille. Ja korjaushan jää kokonaan piiloon, kun napittaa mekon alas asti.

Oikeastaan olen jo kerran muokannut mekkoa. Siitä puuttui yksi nappi ylempää ja koska en löytänyt varastoistani vastaavaa, siirsin alimman napin paikkaamaan sen puutetta. Mekon käyttöä se ei haittaa, koska nappilista ulottuu tarpeeksi alas ilman sitä yhtä puuttuvaakin.

Olen nauttinut ihan valtavasti hetkistä ompelukoneen ja käsillätekemisen kanssa. Omassa yksinäisyydessäni, ilman mitään ärsykkeitä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla housujen kaventamista, eli olisi askel kohti kirpparilta löytämieni vaatteiden muokkausta itselleni sopiviksi ja miksei muillekin, mikä myös kiinnostaisi.


------

dress / Mattlin / hand-me-down from sis-in-law Tuire
earrings / 2nd hand / Keltainen kirppis Pietarsaari
shirt and jeans / H&M / 2nd hand
shoes / Vagabond Grace

4 kommenttia:

 1. Näkyvä paikkaus on kivaa! Olen Instan puolella esitellyt joitakin omia paikkausvirityksiäni. Unohdin muuten silloin kommentoida, kun pohdit vaatteiden nuhjaisuutta, että koen itsekin aika ajoin samaa. Varsinkin silloin vaatteiden nuhjaisuus tuntuu erityisen pahalta, kun tukkakin on päässyt pehkoontumaan ja silmien alla on varjoa. Ehkä kyse onkin jostain väsymisestä - en tiedä.

  Ja hauska, kun nappasit housu-mekkoyhdistelmän!

  shhhhh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen villasukkia ja lapasia paikannut kirkkailla väreillä. Hauskan vivahteen harmaaseen villasukkaan tekee, kun kantapään alta pilkottaa punaista tai turkoosia.

   Se nuhjuisuuden saattaa just olla tuota väsymystä. Kun peilistä katsoo se silminnähden nuutunut ihminen ja muutenkin haluaisi vain kömpiä peiton alle piiloon.

   Ehdottomasti pitää testata mekkoja ja leveitä lahkeita!

   Poista
 2. Jos osaisikin käyttää mekkoa farkkujen kanssa, niin paljon enempi niitä käyttöön sillä saisikin. Itse en vain ole koskaan niitä oikein sillätavoin osannut käyttää. Joskus harvoin on ollut talvisen hameen kanssa jotkut ihan säärtämyöten menevät farkut, silleen lisälämmikkeenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiedä, miksi se ei tule helposti. Mikä tekee parista mielikuvissa mahdottoman. Vaikka ainakin itse mielummin käyttäisin mekon alla etenkin sukkisten sijaan ennemmin kunnon housuja.

   Poista