torstai 23. toukokuuta 2019

Liehuvat liepeet ja jaloissa uudet tennarit


Ei voi minkään. Olen hurahtanut löysiin jakkuihin ja takkeihin, joiden liepeet liehuvat tuulessa. Tämä toiseksi viimeisin hankintani on ihan hullu väreiltään ja kuosiltaan ja malliltaan, mutta mä olen vain niin rakastunut.

Pitkään kaapissa ollut persikkainen paitakin somalla kauluksella pääsi vihdoin käyttöön tämän jakun myötä, joka mätsää paidan värin kanssa.Etsin jo viime kesänä itselleni kaupunkitennareita, mutta en löytänyt sopivia. Olen parisen vuotta seurannut kotimaisen Pomarin suunnittelun kehitystä ja ihastunut joka mallistossa useisiin pareihin. Viimeksi talvella kiiltonahkaisiin maihareihin.

Kevään korvalla bongasin Pomarin instasta herkullisen vihreät mokkatennarit, joiden siivittämänä päädyin yrityksen nettikauppaan. Siellähän oli vaikka mitä potentiaalisia kesäkenkiä. Simppeleitä malliltaan ja väreiltään, moneen tyyliin sopivia.

Lopulta päädyin LEHTI-nimiseen malliin, jota oli saatavilla graniitinvärisenä ja sinisenä. Kengän materiaali on eläväpintaista tweediä.

Kiinnostavan suunnittelun itseäni ilahduttaa merkin kotimaisuus ja kenkien vastuullinen valmistus niinkin lähellä kuin Virossa.

3 kommenttia:

 1. Mullakin on yhdet Pomar-kengät. Itse en tosin niitä ostanut, vaan olen saanut ne. Ovat hyvät jalassa, vaikka kyseisten kenkieni ulkonäkö ei ihan ole sitä mitä mieluiten haluaisin. Pomar, entinen Pomarfin: Pomarkku jne. Sitä ennen nimeltään Veljes Kenkä Ky. Peruskoulun jälkeen olin siellä töissä viisi vuotta, kunnes opiskelu taas alkoi vetää puoleensa. Siihen aikaan siellä tehtiin vain miesten kenkiä. Niitä tosin käyttivät naisetkin, varsinkin "pehmiksiä", jollaiset mullakin oli. "Länkkäreitäkin" tehtiin paljon. Itärajan taakse meni aikanaan paljon kenkiä sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvän aikaa sitten ehdit siellä töissä olla. Minkälaisissa työtehtävissä siellä olit?

   Poista
  2. Ompelin enimmäkseen. Yksi valokuvakin on siitä touhusta mulla olemassa. Nykyaikaa jos olisi, niin kuvia olisi varmaan kaikilla vaikka kuinka paljon...:) Välillä oli aputöitäkin, eli vaikkapa sellaista, että langanpäitä "pääteltiin" sulattamalla ne kynttilällä ja painamalla jämä kiinni nahkaan. Kynttilänjalkoina toimi isot, tyhjät, punaiset lankarullat. Niiden alaosa oli sopivan leveä pysyäkseen pystyssä ja yläosaan sopi hyvin se kynttilä.

   Poista