tiistai 23. huhtikuuta 2019

Yhden päivän kaksi asua


Aamulla skarppina toimistopäivään. Pitkät takit on mulle vielä vähän vieraita elementtejä. Olen tutustunut niihin oikeastaan vasta tässä viimeisen puolen vuoden aikana, kun ostin elämäni ensimmäisen pitkän villakangastakin kirpparilta.

Pitkä villakangastakki olikin ihan loistava. Kun joulun aikaan oli juhlia, oli ihana heittää kevyen juhlamekon päälle pohkeeseen ulottuva takki, eikä palellut ollenkaan (samoin kuin aattona, kun saunan päälle lähdettiin käymään hautuumaalla viemässä kynttilöitä).

Sillä samaisella pitkiin takkiin tutustumismatkalla olen edelleen. Tämän mustan kotimaisen Femitexin vintagetakin ostin Pietarsaaren Keltaiselta kirppikseltä vitosella. Emmin kyllä tuon A-linjaisuuden kanssa sekä mustan värin. Mutta takin materiaali on uskottavan raskas trenssitakiksi ja kangas laskeutuu upeasti. Tykkään.
 Samana iltapäivänä lähdin vielä äkkiselleen käymään kirpparilla. Huvitti kokeilla jotain ihan täysin fiiliksen mukaan, liikoja peiliin katsomatta. Ja tämmönen siitä tuli. Farkut ja college ovat samat kuin aamulla, muuten kaikki meni uusiksi.

Tämä hassu ruskea takki, joka muistuttaa kyllä vahvasti aamutakkia, tulee Oravaisten verkatehtaalta. Yhtä lailla tämänkin takin pituus tekee siitä lohduttavan lämmittävän ja olen käyttänyt sitä paljon viime kesänä tai no viime kesän niinä päivinä, kun ei ollut ihan niin helteistä ja etenkin iltaisin. Ehkä voisin sanoa vältteleväni keinokuituja, mutta tässä tapauksessa ne tekee tästä vaatteesta just niin ihanan pehmoisen ja lämpimän, tuuleltakin suojaavan.
Semmonen tarina kera kevään ensimmäisen krookuksen.

3 kommenttia:

 1. Nythän taas erilaiset "oikeasti" pitkät takit onkin muodissa. Tässä menneinä vuosina kun pitkäksi takiksi katsottiin suurinpiirtein reiteen ulottuvat. Jännä että sinä teet nyt tuttavuutta pitkien takkien kanssa. Minulla on vissiinkin aina ollut jonkinlainen. Tietysti kun on hametta niin paljon tullut käytettyä. Olisikin kiva nähdä ne kaikki rivissä:) Tuli mieleen tuosta ekasta takista, että se on kiva noin, mutta siihen voisi jokin vyökin ehkä sopia. Ja tuo punaruskeahan vaikuttaa just siltä, että se on mukava vetäistä ylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pitkiä takkeja on kyllä näkynyt ihan nuorillakin ja ilahtuneen huomion on voinut tehdä siinä, että usein pitkä takki on ollut kirpparilta hankittu.

   Mulle pitkä takki on tähän talveen mennessä tarkoittanut juuri sitä puoleen reiteen ulottuvaa. Vaikea sanoa miksi en ole aiemmin käyttänyt, vaikka mekot ja hameet kuuluvatkin arkeeni ja sellainen olisi niiden kanssa kätevä.

   Tähän mustaan takkiin kuuluu sellainen kaulalle keyvesti sidottava samaa materiaalia oleva, miksi sitä nyt kutsuisi, kun ei sitä oikein huiviksikaan voi kutsua, kaulaliina. Sitä itsekin miettinyt, jos sen sitoisi vyöksi, mutta sitten melkein pitäisi tuunata takin saumoihin pienet pidikkeet vyötä varten.

   Poista
  2. Mulla puuttuu yhdesta mustasta pitkästä kevättakista vyö. Sovittelin siihen joku päivä sitten niitä muutamaa soljellista vyötä joita mulla on. Siihen kävi kyllä ihan ohuetkin vyöt, mutta värilliset on hankalia, jos ei sovi muuhun vaatetukseen. Mietin jo sitäkin, että tekisinkö itse jonkun solmittavan vyön. Siinä mun takissani on alunperin ollut vyö, kun on lenkit valmiina.

   Poista