maanantai 8. huhtikuuta 2019

Promisen punainen vekkihamePunainen on kuin varkain löytänyt tiensä vaatekaappiini. Kun joskus oli vain punainen villakangastakki, niin nyt on hameita, paitoja ja jakkuja. Olen onnistuneesti vältellyt väriä tähän asti.

Tämä vekkihame on Promise-merkkinen. Lapusta saa juuri ja juuri selvää, että hame olisi valmistettu Portugalissa. Netistä löysin tietoa, että Promise on suomalainen vaatevalmistuttaja ja löytyi heiltä nettikauppakin KLIK. Aika kivaa perusvaatetta. Vaatesuunnittelun Promise tekee Suomessa ja leikkauksen sekä ompelun Virossa, lukee heidän nettisivuilllaan.

Mutta onko tämä nyt sama Promise, josta löysin Wikipediasta tiedon, että merkin on omistanut Lahdessa toiminut Tuomisen Puku Oy, joka on lopettanut toimintansa 1991.

Hameesta löytynyt logo on ainakin hyvin samanlainen kuin tuon nettikaupan. Ehkä brändi on jatkanut elämäänsä uusien omistajien käsissä vuoden 1991 jälkeen?

--------

boots / Vagabond / huuto.net
skirt / Promise / thrifted
shirt / Pola / hand me down from sis-in-law
cardigan / Impuls / Holmström Second Hand

7 kommenttia:

 1. Kaunis hame. Minulla oli lapsena punainen ihan ehdoton suosikki. Koulun aloittaessa kaikki piti olla punaista. Suosin sitä paljon ihan aikuisenakin, mutta nykyään on moninaiset värisuosikit. Saa vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin miettimään, että onko punainen oikein ikinä ollut suosikkini, enemmän olen taipunut sinisen puolelle, sanoisin. Värikokeiluja tulee tosiaan tehtyä nykyisin moenenlaisia, violetti ja keltainen voisivat olla seuraavat.

   Poista
 2. Punaista on liikkeellä. Kokeilin kirppiksellä laadukasta silkkineuletta, joka oli kirkkaanpunainen. Olisin halunnut ostaa sen. Mietin Samujin kesän malliston kivaa punaista neuletta. Sitten tuli järki käteen: väri ei vain sovi ihonväriini eikä muiden vaatteideni kanssa. Jätin jonkun toisen iloksi sitten. Mutta väri kiehtoo nyt, pitkästä aikaa.

  shhhhh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla väri kiehtoo juuri nyt. Keväisempiä kelejä odottaa kaapissani punainen 70-lukulainen jakku.

   Poista
 3. Mä tykkään myös punaisesta. Mulla on kaksi kirkkaan punaista neuletta, joita käytän tosi paljon. Kirkas punainen on hyvä väsyneen naaman elävöittäjä. :D

  Hyvin todennäköistä, että Promise on myyty ja se on sitten jatkanut elämäänsä. Ja näyttää ainakin nettikaupan tietojen perusteella siltä, että Promiselle on käynyt ihan tosi paljon paremmin kuin esim. Polalle. Jälkimmäinen on nykyisin ihan hirveää halpaa kuraa, ja käy jotenkin sääliksi, että hyvän vanhan suomalaisen merkin nimissä tuotetaan halpoja lumppuja. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jäänyt mieleen se instassa vilahtanut kokonaan punainen asusi. Tota täytyy vielä itsekin kokeilla, pukeudu yhteen väriin.

   Mä olin myös vakuuttunut Promisesta nettisivujen perusteella. Just sellaista perusvaatetta, jota voisin helposti ajatella itselleni. Polaa on mulla tullu vastaan vain vintagena, merkin nykytila ei ole vielä päässyt näppituntumaani.

   Poista
  2. Polaa myydään nykyisin Tokmannilla. Niin kauheita rättejä, että ihan tosissaan surettaa. Nyky-Polassa on mustat tägit, joissa on se vanha logo valkoisella. Niitäkin näkee kirppiksellä aika paljon, yleensä ovat jotain kauheita polyestertunikoita tai trikoopuseroita...

   Poista