perjantai 12. huhtikuuta 2019

Kirppisähky ja vaatesäilytystila loppu - mitäs nyt?


Olen kerryttänyt kevään aikana aika paljon uutta kirppareilta. Nyt on pikkaisen pistänyt mietteliääksi, no ekaksi nyt vaikka se, että mulla tosiaankin on vaatesäilytystila kertakaikkisen loppu ja slut!

Ehkä vielä enemmän mieltä on alannut vaivaamaan, että olen tehnyt todella hienoja löytöjä ja iloinnut ihan kannat kattoon-meiningillä jokaista. Niin sen ehkä kaks päivää.. Ei sillä, etteivätkö ostokseni ilahduttaisi minua edelleenkin. Vaan se, että ostan koko ajan lisää ja ne ihanuudet hautautuu henkarimereen, sen sijaan että ihan tosissani ensin käyttäisin niitä jippii-reaktioita aiheuttaneita.

Asiaan edelleen liittyen, tykkään ihan valtavasti pyörittää vaatekaappiani ja keksiä uusia yhdistelmiä. Eli hyödyntää sitä mitä minulla on yhä uudelleen ja uudelleen. Mutta nyt kun löydän koko ajan uutta, tuntuu että kaappiin hautautuu ihan liian monta vanhaa hyvää yksilöä.

Mikä asialle ratkaisuksi, niin olen päättänyt vähentää kirppareilla käyntiä toviksi. Se on jännä tunne mitä päätös aiheuttaa. Se aiheuttaa pelkoa, että jotain mahtavaa menee nyt silmieni ohi ja että en olekaan pelastamassa roskikselta suomalaista vintagea ja laadukkaita vanhoja vaatteita. Vähän outoa. Mutta pakko tehdä ähkyn tasoittamiseksi.


Tämä asu on nyt kaikki sitä vanhaa kaappien kätköistä. On ollut aika kylmiä tuulisia päiviä ja olen yhtä lailla halunnut pukeutua keväisesti, mutta lämpimästi. Ratkaisuna monta kerrosta villaa ja silkkiä päällekkäin. Huivini ei tosin tällä kertaa ole silkkiä, mutta ihanan ilmava ja iso lämmittämään kaulaa ja hartioita.
Mitäs sun kirppisähkylle kuuluu, oletko kokenut sellaista? Oletko koukussa kirppareihin ja hankit lisää, vaikka et ihan oikeasti saisi yhtäkään esinettä enää mahtumaan kotiisi? Onko ok ostaa ja haluta koko ajan lisää ja lisää, olkoonkin euron hankintoja kirppareilta?---------

cardigan / Holmström Second Hand
silk blouse / Marc Aurel / Frida Marina
scarf / charity shop
silk top / hand me down
skirt / SPR kirppis
boots / Dockers (old)
earrings / thrifted

10 kommenttia:

 1. Kyllä nuo sun ajatukset oli niin tutunkuuloisia! Olen jo jonkin aika miettinyt, että pitäisi lopettaa kirppareilla käynti kokonaan. Ainakin joksikin aikaa. Sinne kun menee, vain katselemaan muka, niin usein tarttuu mukaan jotain. Ja kotiin päästyä harmittaa, että taas tuli tuotua lisää säilytettävää... Mutta kun niitä löytöjä on ollut niin mukava tehdä! Tänään sentään vältimme kirppiskäynnin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, on vaikea mennä vain katselemaan, jos silmiin osuu jotain ihanaa ja hinta on tyyliin kymmeniä senttejä tai pari euroa. Ja juuri se löytämisen ilo, se tuntuu koko kehossa =)

   Mä yritän nyt pysytellä tovin poissa ainakin isoilta kirppareilta ja korkeintaan käydä vain näissä kotipitäjän pienissä, joista en yleensä tule kotiin syli täynnä vaatteita, vaan yhden tai parin kanssa, usein en minkään.

   Poista
 2. Tykkään tuosta kuvien asukokonaisuudestasi tosi paljon! Minusta olet taitava yhdistelemään erilaisia kuoseja ja materiaaleja kauniiksi ja toimiviksi kokonaisuuksiksi, inspiroivaa!
  Minulle tuli muutama vuosi sitten sellainen tunne, että kaipasin järjettömästi ”lempivaatetunnetta” eli sitä, että kaapissa on vain muutamia hirmu rakkaita vaatteita, jotka käytät puhki. Tämä tunne on se, jota aikanaan nuoruudessa koki - kun vaatteita ei ollut kaappitolkulla. Tuolloin muutama vuosi sitten päätin, etten enää päästä vaatevarastoani kasvamaan juuri tuohon henkarihukkumismittaan. Tällä hetkellä kuitenkin sama fiilis - nyt on liikaa tavaraa ja vaatteet meinaa hukkua toistensa joukkoon.
  Minulla ratkaisu on inventaario ja kierrätys. Vain harvat ja valitut pysyvät kaapissa ikuisesti.
  Tuttu tunne siis. :)

  -Tiina
  mekkorakkautta-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla että toimin inspiraation lähteenä =)

   Mäkin olen koittanut pelastaa itseni henkarihukkumiselta juuri laittamalla jotain eteenpäin uuden tilalta. Mutta nyt näyttää tilanne siltä, etten oikein haluaisi luopua, ainakaan juuri nyt, enää mistään =)

   Poista
 3. Joo, samoja tuntemuksia täälläkin... Mä en edes juurikaan "käy" kirppiksillä, mutta kun työn puolesta "on" kirppiksellä joka päivä, niin uusilta löydöiltä ei voi välttyä. Ei mullakaan ole tähän mitään patenttiratkaisua. Yritän puhua itselleni järkeä (käyttäisinkö oikeasti, tarvitsenko todella) ja pistän eteenpäin hutiostoksia tai sellaisia joihin en enää mahdu tai jotka ei sykähdytä. Mutta ei siitä pääse mihinkään, että mulla on ihan hirveästi vaatteita eikä niille ole tarpeeksi tilaa. Ammatin varjopuolia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen monesti miettinyt tuota "tilannettasi", kun päivittäin silmieni ohitse vilahtaa ne kaikki uudet ihanuudet teidän kaupalla. Olisin itse varmaan hyvin nopeasti konkurssissa sen kaiken kauneuden ja houkutuksen keskellä =)

   Poista
  2. Joo, kun aloitin hommat kaupalla, niin ekoina kuukausina ostin kauhean paljon vaatteita. Homma lähti ihan käsistä. Sittemmin on tullut ehkä vähän järkeä mukaan. Kaikkea ei voi saada, ja olen tullut rehellisemmäksi itselleni sen suhteen, että millaisia vaatteita _oikeasti_ käytän. Nyt jää sentään ne hulluimmat "ehkä mä tätä joskus käyttäisin"- ja "tää väri ei sovi mulle mutta ostan kumminkin" -ostot tekemättä. :D

   Poista
  3. No sitä samaa järkeä mullekin on siunaantunut ja koska vintageakin on lopulta aika hyvin saatavilla, ei kaikkea tarvitse ostaa vain koska se on vanhaa. Esim. tekokuituiset paidat jätän suosiolla muille, vaikka olisivat kuosiltaan ja malliltaan kuinka ihania.

   Poista
 4. Yks kerta paluumatkalla kirppikseltä puuskahdin tyttärelle: "Nyt tää loppu!" Olin ihan varma, että tästä eteenpäin en osta itselleni tai kotiin yhtään mitään. Eihän siinä niin käynyt. Täysi vaatekaappi tuo kyllä toisaalta ihan mukavallakin tavalla nirson olon kirpparikierroksella. Olen usein pystynyt kuitenkin ajattelemaan, että olkoon tuo löytö jollekin muulle, jos olen tiennyt, ettei se minulle ole ihan nappijuttu.

  Eilen katselin lempimekkoani henkarissa ja ajattelin, että ihan tuollakin pärjäisi vaikka missä. Pari neuletakkia lisäksi. Ja silti mulla kaappi paukkuu.

  shhhhh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa se olis pysyä poissa kirppareilta ja vielä nyt kun kuopuskin on innostunut ja kyselee koska käydään kirpparilla. Mutta koitan pysytellä näillä meidän pienillä, niin ei niin helposti mopo karkaa käsistä =) Isommilla kun on vielä ne huonekaluosastotkin...

   Poista