maanantai 1. huhtikuuta 2019

Kevät kriikootellen tuleviSäästä on näinä päivinä paha sanoa mitään pelkästään ikkunasta katsomalla, ainakaan lämpötilasta. Loppuviikosta oli mukavan lämpimiä päiviä ja uskaltauduin pukeutumaan lyhyisiin sortseihin. Kunnes sitten tultiin lauantaihin ja lähdin koiran kanssa aamukävelylle. Koska aurinko paistoi heti aamusta niin hienosti, vaihdoin toppahousut tuulihousuihin ja pipon kevyempään. Kylmähän siinä sitten lopulta tuli, kun jäätävä tuuli puhalsi jostain Pohjanlahdelta päin.

Mikä siinä onkin, kun kunnon kevättä odottaa niin valtavasti. Vaikka talven rippeet vielä vahvasti vaikuttaa, niin silti kantaa talvitakkeja kesäsäilöön ja tuo keväisempiä tilalle. Ja sitten kulkee kylillä hampaat kalisten nahkarotsissa. Hölmöä, mutta en minä ainakaan voi mitään itselleni tässä asiassa. =)Pitkästä aikaa ostin itselleni jotain käytettyä verkosta ja sopuhintaan. Vagabond on kenkämerkki, joka on kuin tehty jalalleni. Ja koska lesti tuntuu vuodesta toiseen pysyvän samana, uskallan hankkia sitä sovittamatta, kuten tämän parin saappaita.

Hame- ja tässä asussa myös sortsi-ihmisenä saappaille on minulla paljon käyttöä. Näin keväällä ne lämmittävät mukavasti, kun ei vielä ole aika pikkukengille. Tässä parissa on vain kevyt tekstiilivuori, joten sen kanssa pärjää pitkälle toukokuuta, miksei kesälläkin.
Kengät tarvitsisivat suutaria - ammattilaista joka tekisi niille kunnon puhdistuksen ja rasvauksen. Siihen asti kunnes saan parin suutarille, kengät saavat mennä näin, kevyellä ehostuksella mehiläisvahavoidetta.


4 kommenttia:

 1. Kivat saappaat! Vagabondin lesti sopii munkin jalkaan aika hyvin, harmittaa kyllä joskus ettei niillä ole puolikkaita kokoja, koska 39 on liian pieni ja 40 joskus liian iso. Välillä tärppää 40-kokoisissa, mutta netistä en kyllä uskalla ostaa.

  Ja joo, tää aika vuodesta on kyllä haasteellista pukeutumisen osalta. Tekis mieli vaihtaa kunnolla keväisempään vaatetukseen, mutta loppujen lopuksi on kuitenkin aika kylmä vielä. (Tosin näin lauantaina yhden naisen joka oli todellakin ottanut varaslähdön kevääseen: sillä oli avoin minimekko, pikkuinen nahkatakki (joka ei mennyt edestä kiinni) ja PALJAAT SÄÄRET. Eikä hattua, hanskoja tai huivia tietenkään. Ja lämpötila oli kumminkin vain jotain +6 hujakoilla. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelua värinsäkin puolesta, ettei aina ole ne mustat. Mä uskallan ostaa Vagabondilta sovittamatta nilkkurit ja saappaat, joista 41 on mulle sopiva. Joku teräväkärkisempi nilkkuri ei joskus ole sopinut jalalleni. Kesäkenkien lesti taas merkillä ei yleensä sovi mulle.

   Aikamoinen uskalikko tämä nainen! Mä olen vähän kevyempään takkiin muutaman kerran vaihtanut, mutta pitkistä kalsareista en vielä luovu farkkujenkaan alla =)

   Poista
 2. Ihana tää asu, hyvältä näyttää kun saappaat ja laukku passaavat väreiltään yhteen. Mutta sitä enemmän tykkään ehkä siitä, että jalat ja saappaat pääsevät tässä asussa oikeuksiinsa, kun takin ja shortsien pituudet ovat just hyvät. :) ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla. En ole aikoihin käyttänyt näitä sortseja, jotka on parhaimmillaan just saappaiden kanssa. Nyt sortsit uudelleen löytäneenä, uskon niiden saavan runsaasti käyttökertoja koko kevään.

   Poista