torstai 28. helmikuuta 2019

Potkukelkkailua Lappajärvellä ja kirppistelyä VimpelissäKävimme viime viikonloppuna maakunta-ajelulla Vimpelissä. Kun mies lähti esikoisen kanssa Lakikselle laskettelemaan, niin minä ja kuopus sekä koiramme Tiitus jatkoimme Lappajärven rantaan ja jäälle hiihtämään sekä potkukelkkailemaan. Heti rantaan päästyämme harmittelimme, ettei meille tullut luistimia mukaan. Kerrankin olisi voinut vaikka ihan retkiluistella. Sen sijaan kuopus hiihteli hetken rannan tuntumassa, missä oli vielä hyvä kerros lunta. Lopun aikaa potkukelkkailimme ja hömpöttelimme koiranpennun kanssa auringonpaisteen alla.
Rannasta lähtiessämme ehdotin kuopukselle vielä pientä retkeä Vuokrakirppis Onniin. Olin käynyt siellä kerran pikaisesti aiemminkin, joulun tienoilla. Nyt ajattelin, jos voisi kiertää pöytiä vähän rauhallisemmin. Kirppis on sopivan pieni makuuni. Niin paljon kun tykkäänkin kierrellä kirpputoreja, tuntuu että minulle riittää sellainen maksimissaan 70 pöydän kirpparit. Sitä suuremmilla kirppareilla helposti väsähdän sen kaiken tavarapaljouden edessä ja kun kuitenkin lopulta se on ehkä se yksi pöytä kahdestakymmenestä, kun edes innostun penkomaan.

Ihan tyhjin käsin en kirppikseltä pois päässyt, vaan mukaan tarttui kuvissa näkyvät Jackpotin villapoolo kahdella eurolla ja yhtä edullisesti ruskea nahkainen olkalaukku. Poolo on vähän nyppyinen. En ole vielä käynyt sitä nypynpoistajalla läpi, vaan kokeilin äidin ehdotuksesta ensin neuleen prässäämistä eli silitysraudan ja neuleen väliin kostea liina (se yksi ja ainoa säästämäni harsovaippa=)). Prässäys paransi kyllä neuleen yleisilmettä, mutta taitaa se tarvita vielä sen nypynpoistajankin.

Lisäksi ostin kirpputorilta ison vaaleansinisen kukkaruukun eurolla, kukkaruukkuja ei ole koskaan liikaa, sekä pienen vanhan puisen naulakon, jota en tiedä kyllä mihin laittaisin. Naulakonkin sai muutamalla kolikolla, joten jos en itse keksi sille paikkaa, niin tarjoan sitten vaikka naapuriin.Tänään väsyttää. Säällä varmasti oma osuutensa olotilaani. Tuulee voimakkaasti puuskissa, puhurit pyörii pyörteinä pellolla ja taivaalta vihmoo vaakasuoraan jotain lumen ja vesisateen väliltä. Mitähän sitä keksisi päivän piristykseksi. Jotain värikästä. Ehkä kukkakimppu tai vaikka jotain värikästä ruokaa.

-------

sweater / Jackpot / 2nd hand
vintage Levis 501 / Holmström Second Hand
bag / 2nd hand
shoes / Vagabond (old)
earrings / Aarikka / 2nd hand

 

4 kommenttia:

 1. Ihana laukku! Ja kiva neule kans.

  Vimpelissä oli muuten vielä jokunen vuosi sitten tosi hyvä lähetyskirppis, olen tehnyt sieltä monta hyvää löytöä... Onkohan se vielä olemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lähetyskirppiskin vielä siellä on. Olemme vain useimmiten matkassa viikonloppuna, jolloin se on suljettu. Olisinkohan käynyt siellä viimeksi kesällä. En ihan tarkkaan muista. Mutta silloin se oli jotenkin "siivottu" niin, että kirppistavarat oli viety kellariin, hitsin kolkkoon sellaiseen ja siinä yläkerrassa oli vain jokunen rekki ja olisiko sitä yläkertaa sitten otettu enemmän srk käyttöön, en tiedä.. Kellarin tavarat oli suurelta osin aikamoista roskaa, ostinko yhden mekon. Oltaisiinkohan kirppistoimintaa ajamassa alas... Täytyy katsoa, jos kesällä pääsisin käymään siellä seuraavan kerran. Raportoin sitten taas =)

   Poista
 2. Ja ihan totta, kirppis oli mahtava löytöjen taivas vielä muutama vuosi sitten. Muistan itsekin kerran ostaneeni sieltä pussillisen vintagea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipahan muuten mieleen vielä, että Lappajärven kirkonkylällä on myös lähetyskirppis, sieltäkin olen tehnyt joskus hyviä löytöjä. (Se on muistaakseni lauantaisin auki, mutta sunnuntaisin kiinni, kuten kaikki lähetyskirput.) Kauhavalla on kaksi ihan huikean hyvää lähetyskirppua, jotka ovat molemmat auki lauantaisin. Isompi on Kauppatiellä ja toinen huomattavasti pienempi on Kirkkotiellä, lähellä Kauppatien ja Kirkkotien risteystä. Ja Alajärvellä on myös hyvä lähetyskirppu.

   Tuli vähän ikävä entisiä metsästysmaita. ;)

   Poista