tiistai 5. helmikuuta 2019

Naisellinen - pukeutumissanaston pelottava peikko


Eikös tämmönen sammareideni beige tai kameli, tai mikä sana väriä kuvaakaan parhaiten, pitäisi olla helppo väri yhdistää? Olen huomannut, ettei ole.

Olen monenlaista väriviritystä yrittänyt, silloin kun olen vähän enemmän yrittänyt, näiden housujen kanssa, mutta lopputulos on useimmiten antanut mun silmiin kuvan, että beige korostuu jotenkin likaisena. Tai vaihtoehtoisesti asukokonaisuudesta on tullut kaiken kaikkiaan ankea ja kantajastaan väsyneen näköinen.


Mä olen aiemmin ollut tyyppiä, jonka paidanhelma on ennemmin housunvyötärön päällä kuin sen alle sullottuna. Nyt kokeilin jälkimmäistä ja se toimikin aika kivasti. Olen myös pitkään kulkenut paita viimeiseen nappiin ylös asti napitettuna, mutta varovasti kokeillut nyt sitäkin, jos vaikka ihan hitusen uskaltaisi höllätä ja avata napin tai kaksi.Mä vähän luulen, että mä olen pukeutumisessa välttänyt pukeutumistyyliä nimeltään naisellinen. Huh. Pystyn kyllä tyttömäisyyteen, mutta että naisellinen. Kyllä enemmin olen vähän jätkämäinen.

Tämä ylänapin avaaminen on mulle jo sitä naisellisuutta. Ehkä tyylini on nyt vähän murroksessa ja haen jotain pehmeämpää ja sitä naisellisuutta. Ehkä siksi kasvatan hiuksiani ja ehkä siksi ostin sirommat silmälasit. Ehkä mulla on joku ikäkriisi... tiedättehän ne pyöreät tasaluvut...Mutta että ensi kertaa, ja juuri tässä asukokonaisuudessa, viihdyin näissä sammareissa, enkä tuntenut itseäni vähän arkisennuhruiseksi


Liekö mielialalla ollut vaikutus, mutta ei muuten itse housutkaan näyttäneet enää yhtään likaisen beigeiltä.----------

shoes / Pomar
rest / 2nd hand

----------

Alla jotain Spotifyn mulle tarjoamaa. Täytyy tutustua artistiin lisää.
6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Aloin itsekin pohtimaan sammareidesi värin yhdistelemistä ja ei se olekaan tosiaan niin helppo juttu, kuin mitä voisi aluksi ajatella. Toki vielä meillä jokaisella se oma mieluinen värimaailma ja oma tyyli. Tilasin muuten parit sammarit kokeiluun sinun innoittamana! 😉 Saa nähdä löytävätkö paikkansa tyylissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa värin kanssa olla myös se, että juuri nyt lumen puhdas ja kirkas valkoinen saa beigen näyttämään vähän nuhruiselta. Toisaalta sitten taas voisin ajatella yhdistäväni sammareideni kanssa just valkoisen esimerkiksi kauluspaidan. Sellainen taas juolahti tässä kirjoittaessa mieleen, että saattaahan olla, että materiaali on edellisen elämänsä pesuissa imenyt tummaa väriä ja siksi menettänyt kirkkauttaan..

   Mä löysin kans yhdet ruskeat sammarit viime viikolla kirpparilta. Olivat osa kotiompelijan tekemää miesten pukua. Olivat mulle ihan liian lyhyet, mutta siksi niistä ehkä tykkäsin vielä enemmän. Mutta juuri sillä kokeilun tielle lähden minäkin niiden kanssa.

   P.S. Onpa hieno tunne, kun pukeutumiseni on innoittanut =) Jännittävää nähdä, minkälaisia sammareita olet löytänyt ja miten lähdet niitä asustamaan.

   Poista
 2. En koe beigeä/kamelia ongelmaksi: Laittaisin hentoa vaaleanpunaista, luonnonvalkoista, tumman ruskeaa(kuten sinäkin), jopa joulunpunaista, mustaa. Ja ei tietenkään kaikkia yhtäaikaa vaan käyttäisin kamelia tehostevärinä. En laittaisi harmaata ja kamelia yhtäaikaa koska ne on jotenkin yhtä vahvoja. Kuitenkin löytämäsi yhdiste vähän aikaa katseltuani oli aivan kiva, paita ja housut sopii hyvin yhteen. Harmaata olen aina vierastanut, sen kanssa en ole sinut. Tietenkin kannattaa miettiä hieman myös että oletko mikä värivuodenaika - ei kaikki vaan sovi kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beige on itsessään mulle vähän hankala väri. En tiedä miksi vuodesta toiseen haikailen klassisen beigen trenssin perään, ja kuitenkin aina kun sovitan, totean että ei vain ole mun väri, ainakaan lähellä kasvoja.

   Alaosina mulla on näiden sammareiden lisäksi kaksi beigeä hametta, joista molemmista tykkään tosi kovaa. Mutta niiden värisävy taitaa olla vähän sammareitani vaaleampi ja luultavasti siksi en ole kokenut väriä niiden kanssa ongelmaksi. Että sävykysymyskin.

   Sama juttu, mäkään en ehkä suorilta lähtisi yhdistämään beigeä ja harmaata, mutta ehkä tässä asussa ruusupaidan valloittavat sävyt antaa yhdistelmälle tilaa. Minä myös vierastan harmaata. Olisikohan postauksen villatakki ainoa harmaa vaatteeni.

   Ihan tosi kiva, kun kävit kommentoimassa ja analysoimassa. Mä voisin keskustella vaatteista, vaatemalleista, materiaaleista, väreistä ja tyyleistä loputtomiin. =)

   Poista
 3. Tuo ruusupaita on ihana ja sopii tosiaan hyvin sammareiden kanssa. Samoin tuo neuletakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään valtavasti tuosta paidasta, vähän siinä on hihansuut tiukat, koska hihat ovat lyhyet, niin kuin kaikissa paidoissani =) Mutta menee, kun ei laita nappeja hihansuista kiinni.

   Poista