tiistai 8. tammikuuta 2019

Helman mitta ja Alanis Morissettea


Maxi- tai midihelmaisia hameita tulee harvoin kirppareilla vastaan, siis tosi harvoin. Melkeinpä se yleisin hameen mitta on mini, vesiraja tai sitten polven yläpuolelle, mitä kirppareilla näkee. Mini ja vesiraja on mulle täysin nounou ja näyttääpä nuo jäävän käyttämättä, jotka ovat ihan säädyllisenkin lyhyitä eli polven yläpuolelle.

Mun hameenhelman mitta liikkuu nykyisin polvet peittäen tai sitten pidempänä. Omistan monta kivaa talvista hametta ja vielä kotimaisilta tekijöiltä. Finnkarelia, Voglia ja Pola <3 Nämä kolme merkkiä on leikkauksiltaan kuin tehty minun vartalotyypilleni eli mallia I.

Mulla on kaksi pitkää hametta. Toinen on kuvissa näkyvä ja toinen villainen Arolan. Molemmista tykkään paljon, tästä Voglian ruskeasta ehkä jopa vielä enemmän.

Nyt juuri tässä sysitalven pimeimmillä hetkillä aloin pohtimaan, että minkälaisia kesähameita mulla on ja tajuan, ettei mulla ole kuin yksi farkkuhame. Tässä samalla tajuan, että kesätyylini taitaa olla hyvin erilainen kuin talvella. Tykkään kesällä käyttää hameita ja mekkoja enemmän lahkeita, mielellään pellavaisia ja puuvillaisia. Ja miksi taas näin, niin sukkahousut tai legginsit kesällä, ei pysty!

Mutta ehkä kuitenkin sittenkin voisin vähän tutkailla kynähamemallisia hameita ensi kesäksi, vintagena kotimaisilta suosikkimerkeiltäni.


Mä melkein jätin tämän laukun kirpparille. Miten hullu se ajatus olikaan. En ole mitään muuta laukkua käyttänytkään kuin tätä hankintapäivän jälkeen. Ikuisuuden minua palvellut feikkipradan reppu löysi vihdoin syrjäyttäjänsä. Tämä laukku on juuri sopivankokoinen aina mukanani kulkeville asioille: avaimet, nenäliinapaketti, kukkaro, puhelin, huulirasva ja kestokassi.
Radiosta tulvahti perjantaina aalloille Alanis Morissetten Head Over Feet, kun olin viemässä lapsia treeneihin. Kakkoseni tuumasi, ettei ole ikinä kuullut tätä ja kysyi multa, ootko sä äiti? Oi kyllä olen ja lauloin radion mukana.

"You've already won me over in spite of me
And don't be alarmed if I fall head over feet
And don't be surprised if I love you for all that you are
I couldn't help it
It's all your fault"
 
Muita Alaniksen kanssa kasvaneita ja hänen lyriikoitaan ulkoa osaavia? =)2 kommenttia:

  1. Olen tyytyväisenä pannut merkille, että onneksi hameiden helmat on nykyään pidentyneet:) Käsityölehdissä ainakin on näkynyt sellaisia pidempiä malleja. Minunkin mielestä tuo sun laukku on kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieleeni pulpahti, että olisipa se, jos hameet tulisivat muotiin, ihan kunnon pituiset ja syrjäyttäisivät pillifarkut =) Laukku on kyllä ilonaihe ja uskon sen olevan sellainen, josta en luovu ehkä ikinä.

      Poista