perjantai 25. tammikuuta 2019

Hame- ja suksihaaveita, täh?


Olen etsinyt kirppareilta jo vuosia ihan perus mustaa nahkahametta, mutta tuloksetta. Kuvittelisin, että niitä olisi aikoinaan ostettu ja että jokunen hameista päätyisi kiertoon, mutta ei. Hameelle mulla on aika tiukat kriteerit - polveen asti pituus, (mielellään piilo) vetoketju sivulla tai takana, pelkistetty (ei erikoisia leikkauksia tai krumeluureja. Koska hametta ei ole löytynyt nahkaisena, olen kääntänyt katseeni nyt myös keinonahkaan, mutta haluan senkin laadukkaana, hyvin istuvana ja ommeltuna.


Hame saisi olla samaa mallia kuin tämä punainen mokkaiseni. Ostin hameen kesällä Seinäjoen Fidalta vähän riskillä, kun olin melko varma, etten kuitenkaan uskalla sitä käyttää. Punainen voi joskus olla pelottava väri, varmaan sitten mulle liian näkyvä.

Nyt ekoja kertoja hametta käytettyäni olen ihastunut vaatteeseen palavasti ja se on jäänyt pysyväksi osaksi vaaterekkiäni, jolla pyörii jokapäiväisessä arkikäytössä kiertävät lempihameeni, neuleeni ja paitani.

Ehkä sen mustankin aika joskus vielä tulee.
 Silkkipaidan hankin viime keväänä Frida Marinan kirpparipuolelta. Tykkään valtavasti sen sinisyydestä ja miten ihanaa onkaan pukeutua silkin lämmittävään syleilyyn. Jos edellisessä postauksessa mainitsin Benettonin, niin tämä harmaa neule on juurikin siltä merkiltä. Kaivoin neuletakin kälyn släktloppis-pussista ja se on ollut siitä lähtien kovasti käytössä.Talvi näyttäytyy nyt parhaimmillaan. Mä tykkään lumesta ja pakkasesta. Tuuli puhallussuunnastaan huolimatta on välillä ollut vähän raaka, mutta sitäkin pääsee helposti suojaan, kun astuu tieltä metsän puolelle.

Olen käynyt vähän myös hiihtämässä. Viihdyn valmiita pururatoja enemmän omilla laduillani pelloilla metsänrajassa. Hiihdän jollain vaan suksilla, liekö appiukon vanhat ja monotkin kaksi numeroa liian suuret, mutta hyvin ne tuolla pelittää. Vähän olen nyt haaveillut en tiedä kutsutaanko niitä metsä- tai retkisuksiksi. En sellaisista raskaita puisista vaan kevyistä nykyaikaisista, jotka on vähän perussuksea leveämmät. Olisi ihana poiketa suksilla pellolta metsään ja etsiä uusia reittejä, löytää ja ihmetellä.

Talviraikasta viikonloppua <3--------

silk blouse / Marc Aurel / Frida Marina
cardigan / Benetton / hand me down from my sister-in-law
suede skirt / home made / Fida Seinäjoki
boots / Dockers (old)
 

2 kommenttia:

 1. Kyllä ihan oikeasta nahasta, olkoon mokkaa tai muuta, on parempi kuin keinonahkainen. Tosin keinonahkaisissakin on hyvin paljon eroja. Nyt mulla ei ole minkäänsortin nahkahametta, mutta molempia on ollut. Joku keinonahkainen oli todella hiostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vieroksun tekonahkaa, mutta uskoisin senkin kehittyneen niin, että sitä saisi käyttömukavanakin. Toki sekin, että keinonahka näyttää monesti jo itsessään muoviselta, se ei ole kiva. Mutta kirppari olkoon tässäkin asiassa suunnannäyttäjä. Kun sopiva tulee vastaan nahkaisena tai keinonahkaisena, niin testaillaan.

   Pyöriipä tämän nahka/keinonahka-asian ympärillä eettiset ja ympräristökysymyksetkin, joita mielessäni hälvennän ostamalla käytettyä ja jos en käytettynä saa, niin sitten taitaa jäädä hankkimatta.

   Poista