perjantai 11. tammikuuta 2019

Benettonin väreissä ja poolokauluksista


Kun pukeutumisessa yhdistellään perusvärejä suurina pintoina, mulla tulee välittömästi mieleen 90-luku ja Benetton. Jos tähän asuun vielä lisäisi keltaisen villakankaisen duffelin, niin se olis siinä. 

Benetton ei juurikaan vaikuttanut minun elämääni tuolloin kuin muistaakseni yksien vihreiden sammareiden muodossa, joiden kanssa käytin äidin nuorena kutomaa lyhythihaista keltaista neuletta sekä neuleen alla mitä nyt vaan kauluspaitaa, varmaankin jotain veljesteni kaapista. Sammareita eikä niitä kauluspaitoja minulla enää ole, mutta se keltainen neule löytyy kyllä kaapistani.
 


Sininen neule on 55 prosenttia silkkiä ja 45 rayonia ja se on todellisuudessa syvemmän sininen. Ihan kunnon sinisen värin lisäksi olen viime aikoina huomannut hypisteleväni ja jopa ihan etsiväni poolokauluksia, mikä on sinänsä vähintäänkin outoa, sillä en ole käyttänyt pooloja kuin teininä ja silloinkin muistelisin, että flanellipaitojen alla. Poolokaulukset etenkin sellaiset kunnon korkeat ovat tuntuneet ahdistavilta. Nyt näen paitamallissa valtavasti potentiaalia, ei minkään alla, vaan ihan päällypaitana.

Aika vähän pooloneuleita näkee kirppareilla kuitenkaan. Paitsi ikävä kyllä niitä ketjuliikkeiden tekokuituisenryttyisennyppyisiä. Mua kiinnostaa villa- tai silkkisekoitteiset, mutta ostin tuossa juuri myös ihan perinteisen Nanson puuvillapoolonkin. SPR:ltä. Eurolla. Ruskean.


Ensi viikoksi olen varannut kampaajan. Leikkaus ja kyllä myös väri. Harmaistani en todellakaan aio luopua, vaan ajatukseni on niitä korostaa.Hyvää viikonloppua <3


-------

silk + rayon blouse / 2nd hand
vintage skirt / Finnkarelia / 2nd hand
earrings / Aarikka? / 2nd hand
boots / Dockers (ten years old)
beanie / made by my sister-in-law
 

4 kommenttia:

 1. Minä en ole poolopaitoja käyttänyt aikoihin. Mielestäni ne ei mulle sovi, ja ahdistaviakin ne voi tosiaan olla. Nuorena mulla oli niitä käytössä. Taisipa ekassa ajokorttikuvassanikin olla just sellainen yhdistelmä; alla poolo, päällä intianpuuvillainen paitis. Ja sammareista sitten. Niitä oli silloin yhteen aikaan paljonkin käytössä ja kaupoissa tarjolla. Nyt jokunen päivä sitten katselin Joensuussa jossakin kaupassa, että oli sellaisia, vähän tuon piposi värisiä sammareita. Olivat hyvin kapeavakoisia ja ne näkemäni olivat miesten pöksyjä. Mulla itsellänikin oli sitä väriä aikanaan käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas kutian helposti, joten mun pitää olla tarkkana poolopaidan materiaalin kanssa ja kauluksen pitää olla sopivan kokoinen. Yhtään liian tiukka ahdistaa.

   Mä olen varmaan aina tykännyt sammareista. Äskettäin löysin kirpparilta kivat mustat kotimaiset ja oikein korkeavyötäröiset, mutta hitsivie ne on ehkä kuitenkin vähän pienet. Harmittaa. Jotkut semmoset vähän vanhemmat ukkomalliset olisi kiva löytää ja vaikka just piponi väriset tai sammalenvihreät. Aina on jotain mitä kirppareilta koluta =)

   Poista
 2. Ah, vanha Benetton! Niiden villaneuleet olivat tosi laadukkaita. (Benettonin nykytuotanto on täyttä kuraa, vaikka materiaalimerkinnöistä voisi muuta päätellä. Halvinta mahdollista villaa, joka nyppyyntyy rumasti ja epäsiististi.)

  Poolot kiinnostaa muakin. Mun yhdeksi ihan lemppariksi on tullut miehen kaapista pöllitty tummansininen merinopoolo, joka käy kaiken kanssa. Oot muuten erittäin oikeassa siitä, että kirppareilta on tosi vaikea löytää hyviä pooloja. Ei löydy kuin huonokuntoisia halpaketjujen viskoosineulospooloja, joista ei ole mihinkään toisella kierroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaks vanhaa Benettonin neuletta ja ne on vielä niitä hyvälaatuisia. Onko Benettonilla muuten yleensäkään enää kuinka liikkeitä. Vaasassa oli vielä joku vuosi sitten ja just silloin ysärillä se mun mielestä veti hyvin väkeä, mutta taitaa sekin olla lopettanut? Miten siellä etelässä? Kirppareillakaan merkkiä näkee vain harvakseltaan, tiedä sitten minne ne laadukkaat neuleet ovat päätyneet. Kaatopaikoilleko ja energiajätteeksi, vai voiko toivoa, että ihmisten vinteiltä ja varastoista vielä löytävät käyttöön.

   Kiitti vinkistä. Mä en ole hoksannut ollenkaan kirppareilla koluta miesten pooloneuleita.

   Poista