keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Osuuskaupan Irma


Tämmöseen Nanson materiaaliin en ollutkaan aiemmin törmännyt, jossa tuntu on puuvillatrikoota enemmän, miten sen ilmaisisi, jämäkämpi, kangasmaisempi, elastaanittomampi... Osaat ehkä kuvitella mitä tarkoitan. Tuotelapussa lopulta lukikin, että mekon materiaali on puolet puuvillaa ja toinen modaalia.

Löysin mekon Seinäjoen Shoppis-kirpparilta. Ihastuin sen poikkeukselliseen leikkaukseen ja etenkin valkoisiin terenauha-kauluksiin ja taskujen huolitteluun. Ja mekossa on lyhyet hihat. Mekossa pitää olla jonkunlaiset hihat, siitä lähdetään.
 Moni omistamistani vaatteista on sopivia sekä juhlaan että arkeen, mutta tässä mekossa on mun mielestä jotain niin navettavaate/osuuskaupan-Irma -meininkiä, sillee hyvässä mielessä, että tämä kategorioituu selkeästi arki- tai tyävaatteeksi. Ehkä se on tuo printti.

Mutta siis somaksi arkivaatteeksi.

Mitä niihin navettavaatteisiin tulee, niin olen kasvanut talossa, jossa oli navettavaatteille oma huone/eteinen =) Ei ne vaatteet kyllä enää silloinkaan mekkoja ollut, vaan ihan kulutuksensa loppupäässä olevia housuja, paitoja ja takkeja, mutta kuitenkin.


-----

dress / Nanso / 2nd hand / Lakeuden Shoppis
cardigan / Filippa K / Frida Marina
earrings / 2nd hand
 
 

2 kommenttia:

 1. Jännä vaate, semmoinen ajatus tuli mieleen. Ja hauska tuo Osuuskaupan Irma-nimitys:) Mulle navettavaatteesta tulee mieleen sininen navettatakki, jollaista äitini 70-luvullakin karjakkona ollessaan käytti. On siitä vähän navettavaatteet toisenlaisiksi muuttuneet. Sellaista navettatakkiä äiti käytti sahallakin töissä ollessaan. Ja samanlaisia oli siellä muidenkin töissä olleiden naisten takit silloin. Sellainenkin navettavaatetus yhdessä kuvassa on, jossa äidillä on hihaton paita pitkisten kanssa.

  Laitan linkit, jos haluat katsoa nuo navettakuteet:

  Navettatakki: https://mustavalkoisinkuvin.blogspot.com/2015/07/karjakko.html
  Hihattomassa paidassa: https://vaaranlaella.blogspot.com/2017/12/sanoja-150-vuotiaalle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuvaus tuo jännä vaate. Sitä mekko todellakin on, erilainen ja poikkeava. Juu en tiedä, mistä se navettavaate tuli mieleen, joku hetken aivoitus. Arkivaate, askaresvaate, tyävaate, osuuskaupan kassa =)

   Muistan kyllä nuo navettatakit omastakin lapsuudesta, joku kylän rouva sellaista taisi käyttää navettatöis. Oli se takki jo varmaan silloin kyllä enstexiä. Meidän kylällä oli lapsuudessani ainakin kuusi navettaa. Nyt ei enää yhtään.

   Poista