torstai 8. marraskuuta 2018

KimonoEiks olekin mahtava kuosi ja värit tässä kimonossa. Luulen, että olisipa vaate ollut kirpparilla mikä tahansa, niin olisin ostanut sen ihan jo pelkästään kankaan takia.

Kimono on mulle uusi pukeutumiselementti. Aika vähän olen tätä käyttänyt, kun en oikein osaa. Ongelmallista leikkauksessa on ettei vaate pysy puettuna ryhdissään, vaan nousee edestä ja laskee niskasta, eikä vyökään oikein tahdo pitää vaatetta kasassa.

Mutta sanokaa te, onko kimonoelämä kuvaamanilaista jatkuvaa vaatteen asettelua ja nykimistä?

Sellaista mietin, jos kimonon sisäsaumoihin ompelisi sellaiset kietaisupaidoista tutut nauhat eli siis että vaate saisi ryhtiä, kun se ensin sidottaisiin vaatteen alta vyörärön ympärille ja sitten vasta päällinauha.

Tai ehkä voisin vain opetella kulkemaan boheemisti vaate pudonneena toiselta olkapäältä.Sää on on tällä viikolla kyllä ollut aika mahdottoman marraskuinen. Eilen alkuillasta kun ajelin viemään lasta harratukseen, luulin etten siksi näe autonklaseista, kun ne on huurussa. Mutta ei se ollutkaan se, vaan yksinkertaisesti oli niin pimeää, sumuista, sateista, fältättyjen peltojen syvä musta sekä hiekkateiden kura. Eikä meillä ole katuvaloja (kun ei ole asfalttiakaan).

Alkutalven harmaus ei mua oikeastaan haittaa. Meillä on metsä lähellä ja siellä on aina ihanaa, olkoon sää mikä tahansa. Oikeastaan nämä säät sopii mulle ihan hyvin. Ainoa vaan mikä tuottaa lisätyötä on koirat ja niiden tassut. Yhtä pesua ja silti tuvan lattiat on hienon savipölyn peitossa. 

 

2 kommenttia:

 1. Oikeassa olet, tuo kangas on mahtava kuvioinniltaan! Ei ehkä hullumpi idea kokeilla jotain nauhavirityksiä sinne sisälle, jotta pysyisi paikallaan. Kokemusta tosin ei mulla asiasta ole.
  Metsässä kävelin minäkin tänä aamuna, mutta hilkulla alkaa olla, ettei kohta voi aamusella sitä enää tehdä, kun rupeaa olemaan melkoisen pimeää. Taskulampun kanssa metsässä kuljeskelu ei oikein innosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähän sama juttu, etten oikein innostu pimeällä menemään metsään. Toki sen verran tulee taskulampun kanssa käytyä pimeällä tuossa meidän lähellä metsätiellä, kun koiria käyttää ilta- tai aamupissalla.

   Poista