torstai 11. lokakuuta 2018

Aina on tilaa yhdelle vintagehatulle


Vinkkivitonen kirppiskoluajille: Kumarru tai kyykisty ja tutki se alimman hyllyn taaimmainenkin nurkkaus.

Sieltä minä löysin tämän Harrison-merkkisen vintagehatun. Oikeasti kyllä ensin ajattelin, että voisin sen ojentaa eteenpäin sellaiselle, jolla ei vielä ole kymmentä erilaista huopahattua eteisen naulakossa. Mutta oli hattu sitten kuitenkin malliltaan sen hitusen erilainen kuin toinen melkein samanlainen, joten lisäsin sen hattukokoelmani jatkoksi.


Ikuisesti kirppisuhan alla ollut henkkamaukan alesta joitakin vuosia sitten ostamani takki se vaan löytyy kesäsäilöstä vuosi toisensa jälkeen. Ehkä nyt vain pitää lopettaa turha ajatusenergian käyttö takista luopumiseen ja todeta takin olevan hyväksi minulle.

Takki on parhaimmillaan näin syksyllä lämpöasteiden ollessa vielä hyvin plussalla. Vuorettomana se ei oikein sovi tuulisiin keleihin.

Mikä muuten olisi käännös sanalle blanket coat? Ko. sanan suomalaista muotoa käyttäisin mieluusti kuvaamaan tätä takkia.

Parhaimmillaan takki on juuri farkkujen kanssa. Nämä farkut on miesten mallia. Itseasiassa nyt jo toiset kirpparilta ostamani vastakkaisen sukupuolen malliset. Vaikuttaisi siltä, että miesten farkkujen leikkaus sopisi minulle parhaiten, silloin kun materiaali sisältää vähän elastaania.

 

------
jacket / H&M (old)
jeans / Jack&Jones / 2nd hand
vintage hat / Harrison
shoes / Vagabond (old)
backbag / "Prada" / 2nd hand 
scarf / Balmuir
earrings / Blomdahl

3 kommenttia:

 1. Moikka, Kaisu-Leena! Tyylikkään hatun olet itsellesi löytänyt. Itse pidän lierihattua aina kesäisin. Lierihatun kaverina pidän safaripaitaa ja reisitaskuhousuja. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Karsin muuten juuri hattuhyllyäni ja tämä hattu oli yksi niistä hatuista joka sai jäädä.

   Hyvää viikkoa!

   Poista
  2. Moikka, Kaisu-Leena! Kiitos toivotuksistasi. Tuo hattu sopisi hyvin yhteen pitkää mallia olevan trenssin kanssa. Trenssi on sellainen vaatekappale, jota pidän aina keväisin ja syksyisin. Trenssini ovat ns. pitkää mallia. Hyvää viikkoa Sinulle myös!

   Poista