tiistai 18. syyskuuta 2018

Tyylin nimi on skottimetalli


Ostan hyvinhyvin vähän ja harvoin vaatteita tai asusteita uutena kaupasta. Sitten kun ostan, sitten myös panostan. Viime talvena panostin Balmuirin villahuiviin. Hinta kirpaisi ja täytyy myöntää, että sillä kaupunkireissulla pistäydyin vain siinä yhdessä nimenomaisessa liikkessä, tein hankinnan ja poistuin kaupungista. Ei kahvittelua tai mitään muuta rahanmenoa.

Mutta kyllä olen iloinnut monesti tästä huivista. Värinsä puolesta se sopii kaikkien asujen kanssa ja ehkä tärkeintä, se on ihanan pehmeä, kuin untuvaa ihoa vasten. Olen käyttänyt huivia takkien kanssa, mutta lämpimimmillä säillä myös hartiahuivina. Todellinen lohtuvaate, johon kääriytyä vaikka lento- ja junamatkoilla.En muista olenko käyttänyt tätä skottiruutuvekkihamettani vielä kertaakaan aiemmin. Täytyy myöntää, että en edes muista mistä hameen ostin ja milloin. Minulla alkaa olla niin paljon kirppisvaatteita, jotka tulee ja menee ja toiset pysyy, että alkaa muistikuvat osin olla hataria vaatteiden alkuperästä.

Mutta sen verran hameen alkuperästä, että se on kotiompelijan tekemä. Arvelisin, että iältään vaate menee ainakin 3-4 vuosikymmentä taaksepäin, kun tarkastelee vetoketjua ja hameen ripustuslenkkejä. Yhtä kaikki se tuntuu villaiselta sekoitteelta. Tykkään sen pituudesta ja mallista tosi paljon.Vanhat tyttömaiharini alkavat olla, en nyt sanoisi että tiensä päässä, mutta jo nuhjuisen näköiset. Tekisi mieli hankkia uudet, mutta en ole vielä päässyt itseni kanssa päätökseen, olisiko malli enemmän rouheampi maiharityyppi vai jatkaisinko sirommalla tyttömaiharilinjalla.

Sekin vielä, että mistä ostaisi ja minkä merkkiset. Kengän pitää olla kestävä, silmää miellyttävä sekä istua jalkaan kuin sukka. Vagabond on ollut jo vuosia suosikkimerkkini ja katsoin, että heillä oli syysmallistoon tullut maihareita. Vagabondilta voisin tilata sovittamatta. Dr Martens kiinnostaisi myös, mutta en tiedä, minne asti minun pitäisi matkustaa, että pääsisisin sovittamaan. Nykyiseni ovat Andiamon, mutta ehkä sanoisin, että näitä ei ole luotu kestämään äidiltä tyttärelle..

Olisiko suositella muita merkkejä? 

-----

homemade skirt / 2nd hand
jacket / Freaky Nation
sweater / H&M / 2nd hand
scarf / Balmuir
shoes / Andiamo

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva kokonaisuus :). Mukavasti sopii vanhahtava hame hieman roisimpien vaatteiden kaveriksi :).

  VastaaPoista
 2. Tykkään tuosta tyylistä. Siinä on sitä joitain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tyyli on ehkä tyyleistä lähimpänä mua. Ripaus rokkia yhdistettynä johonkin pehmeämpään.

   Poista
 3. Ten Points on mun vakiomerkki. T. Tytti Pujoliivistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tästä, en Ten Pointsia muistanutkaan. Täytyy selvittää missä ja kuka merkkiä myy.

   Poista
 4. Hartjes xs on ollut laatumerkki. Mulla on sellaset matalina kävelykenkinä. Tenpparit olen useammat kävellyt puhki kun tykkäsin niistä niin kovasti mutta menivät muuttamaan mallia ja ompelutyyliä siten että en enää halua sellaisia.
  Itse olen jäänyt miettimään niitä nahkakenkiä jotka on käsitelty vedenpitäviksi. Ei maailman siroimpia malleja mutta näyttävät hyvin mukavilta ja sen verran erikoisilta että niillä voisi mennä ehkä jokapaikkaan. En valitettavasti muista merkkiä.

  Maihareista: Mitä ne armeijassa käyttää...eikö ne oo kestäviä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartjes on mulle vieras merkki, täytyy googlettaa. Käyttäisköhän ne armeijassa muuten Sievin maihareita. Vois tsekata myös Pomarin ja Jalaksen.

   Poista