perjantai 10. elokuuta 2018

Supikkaiden tuuletusta kotiseutujuhlassa


Kansallispuvun tuuletuspäivä on mielestäni todella hieno ajatuksena ja mitä olen somesta seurannut niin päivään taitaa riittääkin osallistujia erilaisin tapahtumin. Mikä mielestäni päivässä on hauskinta, on se että matkaan ei tarvitse lähteä täydellisessä kostyymissä viimeistä asustetta myöten, vaan asusta voi pukea vaikka vain yhden osan.


Minä osallistuin viime sunnuntaina Laihian päiville KLIK, joka on vuosikymmeniä vanha, perinteikäs ja minulle rakas kotiseutujuhla. Oivallisesti kansallispuvuntuuletuspäivä oli samana päivänä. Kunnioitin molempia päiviä vetämällä ensi kertaa jalkaani kirpparilta jokunen vuosi sitten ostamani supikkaat.

Nämä on kooltaan minulle kokoa liian suuret ja olen laittanut niihin jo pohjallisenkin, mutta aina vain hölskyvät. Mutta mukavat kengät oli muuten käyttää ja tepsutella pitkin Laihian museon vehreää pihamaata.

Pikkasen supikkaani ovat myös liukkaat, sillä pohjat ovat kovaksi kuivuneet. Kuka tietää milloin näitä on viimeksi käytetty. 

Olisiko ideaa, kannattaisiko näihin vaihtaa uudet pohjat tai olisiko jotain näppärää tee-se-itse kotikonstia liukkauden estoon?Luin myös viime viikolla artikkelin, jossa kerrottiin että on ihan ok yleensäkin käyttää vain osaa kansallispuvusta. Olen aina luullut, että joko käytetään koko pukua tai sitten ei ollenkaan. Tämä oli hieno tieto.

Mutta arvatkaa vain hypistelinkö kerran Fidalla kansallispuvun hameosaa, mutta jätin ostamatta, kun ajattelin ettei ole arvon mukaista käyttää sitä vaikka t-paidan parina. Harmittaa.

------

skirt / home made // Holmström Second Hand 
shirt / bag / shoes // 2nd hand
socks and hat (old)

4 kommenttia:

 1. Kivaa, sullakin supikkaat jalassa! Minäkin olen käyttänyt niitä kovasti tänä kesänä. Eilenkin oli kauppareissulla. Aiemmin kesällä joku vieras nainen kaupungilla huomioi jalkineeni myönteisellä tavalla. Muutama päivä sitten osuin lukemaan jostain tuollaisesta kansallipukujen tuuletuspäivästä. Tahtoisin totisesti itsekin joskus sellaiseen päästä. Nyt se ei ollut mahdollista. Mutta arkihameena talvisin olen käyttänyt kansallispuvun hametta myöskin, onhan sekin jonkinsortin tuuletusta:) Mukavaa elokuuta sulle!

  VastaaPoista
 2. Piti vielä sanomani, että tuo hame sopii niin hyvin noiden supikkaiden kanssa ja tuo metsäinen kuva on todella kiva! Katselin vielä tarkempaan noita supikkaitasikin, niissähän on vielä nauhojen päissäkin tuollaiset kivat koristeetkin:) Mulla ei supikkaissani ollut ostohetkellä nauhoja lainkaan. Ja nytkin on ihan niihin kuulumattomat, mutta samapa tuo.

  VastaaPoista
 3. Mun supikkaat sai kans huomiota ainakin kolmen ihastuneen kommentin verran. Kaikki ihailijat olivat ajatelleet itsekin hankkia, mutta eivät olleet malttaneet. En yhtään tiedä, mitä nämä maksaa uutena.

  Mäkin suhtaudun tästä lähtien ihan eri lailla asiaan, jos löydän jonkun osan kansallispukua kirpparilta. Nyt kun olen saanut vahvistukselle vahvistuksen, että pukua on luvallista käyttää myös vaikka osa kerrallaan, kuten sinä teet. =)

  Mietin, että olisikohan supikkaihisi mahdollista tilata nauhoja esim. Töysän kenkatehtaalta, jos tulee sellainen insiraatio.

  Mukavaa elokuuta!! Kiva kun käyt kommentoimassa =)

  VastaaPoista
 4. Pohjien kuivuuteen voisi auttaa nahkaöljy, sitä löytyy ainakin Varustelekasta. Sillä elvytin kangistuneet vintagemaiharit.

  VastaaPoista