keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Oi ihana talviOi ihana talvi - lumi ja pakkanen. Kävelin eilen iltapäivällä koiran kanssa tavallista reittiämme, pitkin metsän- ja pellonreunaa sekä metsätietä. Aurinko paistoi puiden latvojen tasalta luoden keijumaista valoa kuusien oksistoon ja puiden juurille. Tuuli unohti puhaltaa ja lämpömittari viipyili nollan tuntumassa.

Olin aiemmin päivällä käynyt potkukelkkailemassa ja hiihtämässä, oikeaa murtsikkaa pellolla. Ensin talsin suksilla itselleni ladun ja ehkä noin kolme kierrosta hitaasti latua kierrettyäni, sitä pystyi jo vähän hiihtämään. En tarvitse pururataa ja valmista latua, kiireettömyys pellolla ja metsässä on paras.Iltapäiväkävelyllä mieleeni palasi yhtäkkiä lapsuuden talvet. Kun koulun jälkeen vedettiin sukset jalkaan ja hiihdeltiin pitkin teitä ja peltoja. Pystyin aistia miltä talvi tuntui ja tuoksui silloin. Kauluksen välistä niskaan sulava lumi, palelevat varpaat ja punoittavat posket. Hiihdon jälkeen patteria vasten nostetut jalat ja kuuman kaakaon. Pikku Kakkosen ja tiistai-illan kirjastoauton.

Miten olenkaan kaivannut kunnon talvea.


-----
boots / Pomar
rest / 2nd hand


2 kommenttia:

 1. Samaistun vahvasti talven kaipuuseen. Välillä tunnen oloni ihan mummoksi, kun jaksan jäkättää "vanhoista kunnon talvista". :) Mutta kyllä minäkin muistan, että olen hiihtänyt kouluun. Helsingissä, lähiössä. Siis HIIHTÄNYT KOULUUN. Muistan lumen narskunnan talvikenkien alla, lumilinnan rakentamisen pihalla. Oi niitä aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä oli kouluun 5 kilometriä, mutta muistan kerran tulleeni suksilla kotiin, kun en jaksanut odottaa taksia. Oli varmaankin joku erityispäivä takana, koulujenväliset hiihtokista tai jotain. =)

   Lapsena kyllä tuli hiihdettyä valtavasti. Isompien sisarusten ja kylän kavereitten kanssa tehtiin hiihtoretkiä. Ei niin kauas, mutta ajan kanssa. Kaakaot keitettiin nuotiolla, vesi saatiin lunta sulattamalla. Palelevia varpaita lämmiteltiin nuotion loimussa niin että villasukkaan oli tulla reikä. Ihania muistoja.

   Poista