maanantai 8. tammikuuta 2018

KEHÄKUKKA-PALASHAMPOON TESTAUS

Lähdin vuodenvaihteessa testaamaan joskus serkultani saamaa kehäkukka-palashampoota. Merkkiä en enää muista, kun shampoon kääre on ehtinyt hävitä.
Nykymaailman pesuhuoneita ei selvästi ole suunniteltu palashampooystävällisiksi. Mihin ihmeeseen palasen laittaa, kun tilassa ei ole kuin pulloille suunniteltu ritilähyllykkö? Ratkaisin asian lopulta etsimällä kaapista pienen lautasen ja asetin shampoon sille. Että pala kuivahtaa käytön välillä, asetin sen alle vielä pienen keittiösienen. Koko komeus löytyy nyt pesuhuoneessa olevan kenkähyllykön alemmalta ritilältä. Ei kätevää eikä nättiä, mutta mahdollista. (Sellaista säilytysideaa olen kehittänyt, jos shampoolle virkkaisi pienen naulaan ripustettavan pussin.)


Sitten käyttökokemuksiin noin kahdeksan hiustenpesukerran jälkeen. Kun shampoon on hieronut käsiin ja sitä alkaa levittää hiuksiin, niin saippuan vaahto tuntuu noin kaksi sekuntia, jonka jälkeen tulee tunne kuin tukkaan ei olisi laittanut mitään. Pitäisiköhän shampoota lisätä pään eri osiin useamman kerran? Olen päätynyt olemaan lisäämättä. Shampoo ei siis juurikaan vaahtoa tai vaahto ainakin sammuu tosi nopeaa. Onko sen tarpeen vaahdota?


Pesukertojen jälkeen hiukset eivät todellakaan tunnu samalta kuin tavallisen shampoon jäljiltä eli minun tapauksessani pörröisiltä ja ilmavilta, jotka yhdistän puhtauteen. Hiusten kuivuttua ne tuntuvat ja näyttävät vähän tahmaisilta kuin hiuksiin olisi laittanut muotoilutuotetta. Positiivista parin viikon testauksen jälkeen on, että palashampoota käyttäessäni minun ei tarvitse käyttää hiustenhoitoaineita tasoittamaan pörröisyyttä.

Palashampoon käyttö on herättänyt paljon kysymyksiä aiemmassa tekstissä esille tulleiden lisäksi. Miltä näyttää ja tuntuu puhtaat hiukset? Peseekö tavallinen shampoo liian puhtaaksi? Mitä jos lähden matkalle, mihin pakkaan shampoon? 

Vähän on nyt siinä ja siinä, jatkanko shampoon testaamista vai siirränkö sen käsienpesualtaan reunalle. Ehkä sinnittelen testin äärellä vielä vähän aikaa, ehkä täyteen kuukauteen asti. Kiinnostaisi myös kokeilla jotain toista vastaavaa tuotetta. Marseillesaippua sopii käsittääkseni myös hiustenpesuun?


2 kommenttia:

 1. Ensimmäinen palasampookokeiluni pari vuotta sitte. kaatui litistyneeseen ja tahmean tuntuiseen tukkaan. Nyt ostin Nurme-merkin palasampoon (hamppuöljy, jos muistan oikein), ja kuontalo on ollut paljon paremman tuntuinen. Ehkä kaikki palasampoot eivät sovi kaikille. Välillä kyllä pesen tavallisella sampoollakin, jos käyn muualla kuin kotona suihkussa. Säilytysongelma on minullakin!
  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en vielä halua lyödä hanskoja tiskiin asian kanssa. Nyt käytössä oleva tosin taitaa päätyä käsisaippuaksi ja lähden kokeilemaan jotain toista merkkiä.

   Poista