maanantai 20. marraskuuta 2017

POLGARAN RAITA HIUKSISSA JA LEMPIVILLAPAITA NRO 2Taisin olla noin 16-vuotias, kun vinttihuoneessani luin yhdeltä istumalta David Eddingsin Belgarionin taru-sarjan CMX:n Rautakanteleen soidessa taustalla. Tarun sankarittarella Polgaralla oli hiuksissa hopeinen raita. Muistan silloin heränneen ajatuksen, että olisipa upeaa jos minullakin olisi joskus samanlainen raita hiuksissa. 

Ja niin kävi, unelmaksi sitä voi varmaan kutsua. Etuhiuksiani koristaa harmaiden jopa valkoisten hiusten muodostama raita. Taikavoimistani en vielä tiedä.

Neuleeni ostin meidän pieneltä lähetyskirpputorilta. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja kokokin oli juuri sopiva. En oikein ensin osannut määrittää neuleen ikää tai aikakautta. Tämän mallisia näkee käsityölehdissä aina silloin ja tällöin. Vasta ottaessani neuleesta kuvia, huomasin että sitä on paikattu ainakin kolmesta kohtaa. Siitä voinen päätellä, että neule on ollut omistajalleen rakas ja sitä on käytetty vuosia. 

Paitahan on jälleen myös jonkun käsityötaitoisen taidonnäyte, ei valmistuisi ikinä minun puikoilta tai taidoilla. Jos viime postauksessa puhuin jotain jumitusvaatteesta niin tässä toinen - ylläni siitä lähtien kun se ostin, vähintään joka toinen päivä.


#cmx4ever2 kommenttia:

 1. Kauniin neuleen oletkin löytänyt:) Jos jotain pitäisi veikata, niin minulle tuli mieleen 80-luku. En tiedä olenko aivan hakoteillä, mutta jotain tuontapaisia neuleiden yläosia on ollut senaikaisissa käsityölehdissä, joita olen silmäillyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsinkudottuja neuleita näkee aika usein täällä päin kirppareilla ja pilkkahintaan. Muutamia vintage-vaatteeksi iältään jo luettavia olen ostanut omaan vaatekaappiini.

   Ehkä sinne 70-80-lukujen vaihteeseen veikkaisin minäkin. Ehkä jossain paikallisessa tapahtumassa minua tullaan vetämään vielä hihasta ja kertomaan neuleen tarina.

   Poista