tiistai 14. marraskuuta 2017

LUPA NAUTTIA - KAUNIIN ELÄMÄN PÄÄRUOAT E-KIRJA + ALEKOODI

*blogiyhteistyö

Kotini on helmeni-blogin Marika kutsui meidät SO-bloggaajat muutama viikko sitten kylään kauniiseen kotiinsa. Marika oli järjestänyt osallistujille hyvinvointi-illan, jonka aiheina olivat sisustus sekä terveellinen ravinto. Ravintoasioista oli saapunut meille puhumaan toimintaterapeutti ja hyvinvointivalmentaja Lotta Lahti

Lotan opastuksella valmistimme myös raakabrownieta sekä porkkanahummusta. Porkkanahummuksesta innostuin heti siltä istumalta niin paljon, että halusin kokeilla sen valmistusta itsekin. Samalla testasin, miten onnistuu kaunis fuksianpunainen punajuurihummus. 

Reseptit ovat Lotan yhdessä ravinto- ja hyvinvointivalmentaja Mirka Tuovisen kanssa lokakuun lopulla julkaisemasta Lupa nauttia - kauniin elämän pääruoat e-kirjasta*.



Mausteinen porkkanahummus

2 keitettyä porkkanaa 
3 dl kypsiä kikherneitä 
2 tl kurkumaa 
1 tl cayennepippuria 
1 tl käsittelemätöntä suolaa 
2 tl valkosipulijauhetta 
3 rkl luomu ekstraneitsyt oliiviöljyä 
1 rkl tahinia

1. Jos käytät kikherneitä säilyketölkistä, voit vain huuhdella herneet huolellisesti käyttöä varten. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, huuhtele ne huolellisesti, liota 8 h ja keitä 1 h.

2. Keitä porkkanat kypsiksi.

3. Laita kulhoon kaikki hummuksen ainekset ja aja sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.

4. Tarkista maku. Mikäli haluat tulisempaa, lisää cayennepippuria tai chiliä.







Punajuurihummus

4 dl kypsiä kikherneitä 
3 pientä tai 2 isoa punajuurta 
puolikkaan luomusitruunan mehu 
1 tl käsittelemätöntä suolaa 
3 rkl tahinia 
1 valkosipulin kynsi 
noin 1 dl vettä 
4 rkl luomu ekstraneitsyt oliiviöljyä 
1 tl kuminaa

1. Huuhdo kikherneet, liota yön yli ja keitä tunti. Voit käyttää myös valmiita säilykekikherneitä, jolloin pelkkä huuhtominen riittää.

2. Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Kuori on helpointa poistaa käsin keittämisen jälkeen.

3. Pilko punajuuret.

4. Lisää kikherneet, kypsät punajuuret, suola, sitruunamehu, tahini, murskattu ja pilkottu valkosipulin kynsi, vesi, öljy ja kumina tehosekoittimeen. Blendaa tasaiseksi massaksi. Voit tehdä hummuksen myös sauvasekoittimella kulhossa.

Vinkki: Veden määrää lisäämällä voit tehdä hummuksesta hieman juoksevampaa tai jättää sen jämäkäksi tahnaksi.




Molemmat hummukset onnistuivat tosi hyvin näin ensikertalaiseltakin, ovat maukkaita ja lisäksi monikäyttöisiä. Valmistin hummukset ruisnaksujen täytteeksi, mutta olen ehtinyt käyttää porkkanaista jo myös leivän päällä ja mieheni laittoi punajuurihummusta tortillan väliin.

Määristä voin kokemusperäisesti lisätä sen verran, että ohjeella porkkanahummusta tulee reilu-kukkura jälkiruokakulhollinen ja punajuurihummusta tuplasti enemmän. 


------

Sinulla on nyt mahdollisuus tilata Lupa nauttia - kauniin elämän pääruuat e-kirja verkkokaupasta KLIK alekoodilla KAUNIS10. Lisää ensin tuote ostoskoriin ja sen jälkeen syötä alekoodi ennen maksamista. Alennetuksi hinnaksi tulee 15,21€ (norm. 16.90€). Tämä alekoodi on voimassa vuoden loppuun asti (31.12.2017).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti