torstai 16. marraskuuta 2017

JUMITUSNEULE JA UUSI TAPA SOLMIA SILKKIHUIVIKun kaivan tämän neuleen kaapista, niin seuraavat pari viikkoa kerään asuni vain ja sen ympärille. Jumitusvaate eikö sitä sellaiseksi kutsuta. Neule on kuulunut vaatekaappini peruskiviin ja jo ties kuinka monta vuotta. Se on pysynyt hyvänä, kun pesun sijaan tuuletan sitä ahkerasti. 

Kerran olin jo heittämässä paitaa poiskin, kun se oli päässyt niin nyppyiseksi. Kokeilin kuitenkin vielä nypynpoistajaa ja tämä ihmelaite teki siitä taas (melkein) kuin uuden. Meillä on paidan kanssa vielä lukuisia yhteisiä vuosia edessä. Laatu henkkamaukkaa.
Nelliina-blogin Niina kirjoitti taannoin postauksessaan, miten tärkeää sävyjen yhteensovittaminen on hänelle. Postauksen voit lukea täältä KLIK. Ja kyllä, tunnistin heti tekstistä itseni. Minun on vaikea astua ulos ovesta, jos asussani on joku itseäni häiritsevä elementti esimerkiksi väärän värinen huivi. Lähden ennemmin sitten vaikka ilman huivia.

Joka kerta kun puen ylleni tämän takin, kiroan mielessäni etten omista yhtäkään perusväristä (harmaa, sininen tai joku vaalea) lämpimämpää isoa huivia. Jälleen sää oli viileä ja fiksu olisi kietonut kaulaansa ison minkävärisen tahansa huivin, mutta ehei, en minä. Minä puin kaulaani koristamaan kevyen silkkihuivin. 

Mutta parempi ettei mitään, joka oli se toinen vaihtoehto. Plussaa siitä, että huivi on silkkiä eli lämmin. Kun vihdoin olin saanut huivin valittua, en ollut tyytyväinen perussolmuun, vaan lähdin etsimään jotain uutta. Syntyi tällainen rusetti. Plussaa siis siitäkin, että huivi somistaa rusetinomaisesti.


Muita värien kanssa tarkkoja? =)silk scarf / old
culottes / Lindex / 2nd hand
sweater / H&M / 2nd hand
silk top / 2nd hand 
beanie / Red Cross 2nd hand store
jacket / 2nd hand
earrings / 2nd hand
shoes / Andiamo
socks / H&M 

4 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen vaihteeksi tuolla tavoin solmittuna huivi. Kyllä minuakin häiritsee jos värit ei mielestäni sovi. Kotona vielä menee hieman sekavampikin, mutta varsinkin jos muualle menee, niin kyllä niiden on omaan silmään ainakin sovittava:)
  Nyt juuri vaatetukseeni ei sovi jaloissani olevat vaaleanpunaraitaiset, pitkävartiset villasukat, mutta kun ne on mun lempisukat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotioloissa olen kyllä minäkin aikamoinen pitkätossu, yllä vähän sitä ja tätä. Semmosta, millä on helppo lähteä ulkoilemaan.

   Poista
 2. Kiva asu. :)

  Mä en ole kovinkaan tarkka väreistäni, joskus ihan tahallaan puen keskenään riitaisia värejä tai sävyjä. Mutta sitten niiden pitää olla "kunnolla" riitaisia, että siitä näkee että se yhdistelmä on tahallinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä taidan tehdä värien sekoittamisen sijaan joskus kuoseilla leikittelyä - kukkia, raitoja, palloja. Värien kanssa sitten pahoin rajoitteinen =)

   Poista