sunnuntai 29. lokakuuta 2017

DIY unisieppari kierrätysmateriaaleista

Minun to-do-listallani on roikkunut ties kuinka kauan valmistaa itse unisieppari. Lähtökohtana on ollut rakentaa se virkatun pitsiliinan ympärille, sillä niitä kaapissani riittää perintönä ja lahjaksi saatuna. 

Miksi unisieppari ei sitten ole toteutunut. Syynä on ollut vaikeus löytää kaari, johon liina pingottaa. Joo joo, saahan esimerkiksi valmiita puukehikkoja askartelukaupoista. Mutta e-hei, ei sovi kierrättäjän ajatusmaailmaani. Tulen iloiseksi kun saan käyttää vanhaa ja kierrätettyä askartelutöissäni (ja olisihan se nyt ihan liian helppoakin ostaa kaupasta 😉).Tehdessäni jokunen viikko sitten ulkona syyssiivousta tyhjentäen kukkaruukkuja ja järjestäessäni terassia, olin jo kantamassa roskiin vanhaa sisä- sekä ulkoelämän viettänyttä Ikean sänkykatosta. Ja siinä se oli etsimäni kehys kaiken sen harson seassa.

Jos totta puhutaan, totesin muovisen kehikon ensi alkuun liian suureksi unisiepparityöhön. Mutta kun tahto on kova niin kaapista kaivetaan astetta suurempi pitsiliina ja sitten sitä vielä vähän venytetään silittämällä.Mitä kehikon päälle? Lankaa, virkattua lankaa.. Kude olisi hyvä. Mistä kudetta? Vanhasta pellavapyyhkeestä. Anteeksi jos kuva saksista ja nimikoidusta perintöpellavasta järkyttää. 


Kun kehikon päällystäminen oli valmis, aloin pingottamaan pitsiliinaa kehikkoon puuvillalangan avulla solmien. 


Alkuperäinen suunnitelmani oli koristella unisieppari linnunsulin, joita poimisin luonnosta tai sulin, joita kysyisin kanoja omistavilta tutuilta. Joku niissä linnunsulissa kuitenkin aiheuttaa puistatusta. Ehkä minut on aivopesty niin vahvasti pelkäämään lintuinfluenssaa tai muita mahdollisia lintujen kantamia pöpöjä.

Helmet olivat vaihtoehdoista kakkonen. Omistan suuren määrän helminauhoja ajalta, jolloin käytin pelkästään erivärisiä helmikaulakoruja. Sittemmin helmikorut ovat jääneet käyttämättä. Työhöni valitsin kokoelmastani helminauhan, jonka helmet ovat luonnonsävyisiä. Sattumalta sopii myös aika hienosti olohuoneen mattoon.Näen ihan valtavasti unia, välillä todentuntuisia enneunimaisia. Kauniita, outoja ja sitten niitä ahdistavia. En tiedä johtuuko unennäköni siitä, että minulla on aina ollut rikas mielikuvitus, joka ruokkii haaveitani, mutta myös tekee minusta välillä säikyn, pelkään pimeää ja rasahduksia. 

Kiinalaisessa lääketieteessä unennäön häiritsemä lepo vaikuttaa sydämeen ja tiedättehän...  

Olen kaivannut unisiepparia suodattamaan nuo ahdistavat unet pois unimaailmastani ja parantamaan untani.

Työ on edennyt hitaasti, mutta nyt sieppari vihdoin on valmis. En oikein vielä tiedä, mihin sieppari huoneistamme asettuu, mutta tällä erää se riippuu olohuoneen nurkassa (kun siinä oli naulanreikä jo valmiiksi). En tiedä, tarvitseeko sen olla sängyn vieressä. Katsotaan riittääkö etäyhteys talon toisesta päähän toiseen. 

-----

Oletko sinä unennäkijä?

 

4 kommenttia:

 1. Hieno toteutus :) Tein myös joitain vuosia sitten useammankin, totta tai ei, levottomat yöt on historiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olisi kyllä mahtava, jos ei niin usein aamulla tarvitsisi herätä pohtimaan outoja uniaan.

   Poista
 2. Oi, tulipa kaunis! Olen haaveillut ja suunnitellut unisiepparin tekoa jo pidemmän aikaa mutten ole saanut aikaiseksi. Näen myös todella eläväisiä ja sisältörikkaita unia, joissa toisissa on aika kummallinen sävy. Muutoinkin kaipaisin rauhaa uniaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, varsinkin kun toteutus tapahtui vailla varsinaista suunnitelmaa.

   Poista