maanantai 21. elokuuta 2017

Sydän käski lähteä lenkille


Tässäpä se melko lailla koko kesän vaatetukseni. Collegehousut, lenkkarit ja joku mukava paita tai takki. En käy missään, niin ei tule pukeuduttuakaan. Kun kulkee kaiket päivät verkkareissa, ei tule matskua blogiinkaan. Kun ei tule matskua blogiin, ei tule istututtua tietokoneellakaan. Ei päivity oma blogi, eikä tule luettua muidenkaan blogeja. Oikeastaan tässä samalla on vähentynyt kaikki somen käyttö.


On tämä osittain tietoista valintaakin. Olen kärsinyt koko alkuvuoden rytmihäiriöistä. Vanha vaiva, joka otti ja palasi muutaman vuoden jälkeen muuttuneena vain. 

Rupesin tässä kesällä pohtimaan, mikä elämässäni on muuttunut yhtäkkiä niin paljon, että oireet palaa. Se mikä tuli ekana mieleeni oli liikunta. En liikkunut enää. Ennen tuli tehtyä koirien kanssa useampikin kävelylenkki päivässä ja reippaasti kävellen. Mutta sitten kuoli toinen koira ja toinenkin on jo niin vaari, että iltakävely saattaa olla 50 metriä ja sitten herra ei enää tuu. Lyö takapuolen maahan, eikä tuu.

Otin itseäni niskasta kiinni tuossa heinäkuun alkupuolella ja kaivoin pyöräily- ja juoksukengät naftaliinista ja lähdin lenkille. Miten kivaa urheilu taas onkaan. Ainakin näin kesällä... Vähän mietityttää, että kuinka akan käy marraskuun pimeydessä ja ravassa. 

Lopetin myös kahvin juonnin. Kahvi ei ole oikeastaan ikinä sopinut minulle. Se aiheuttaa monesti ikäviä tuntemuksia. En ole moneen vuoteen juonut kuin kupin tai kaksi päivässä, mutta ajattelin että kokeilen jättää senkin tässä samalla nyt pois testatakseni, miten se vaikuttaa olotilaani.

En ihan hirveästi ole kaivannut kahvia. Ehkä aamukahvi on se vaikein. Kun tulee sunnuntakiaamuna koiran kanssa ulkoa ja eteiseen leijailee kahvin tuoksu. Olen juonut teetä, monenlaista teetä, mutta eniten ihan vain Liptonia tai Frantsilan yrttiteitä.

Tulevat viikot näyttää, auttaako liikunnan lisäys ja kahvin pois jättäminen (ja yritys elää lungimmin) rytmihäiriöihin. Orastavaa parannusta on jo itseasiassa tapahtunut. 

Ja eihän tuo ikinä hukkaan mene, kun viitsii nostaa perseen penkistä ja lähteä lenkille.
 

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä kovasti sinne ja iloa liikkumiseen. Itselläni sama vaiva ja operotukin 10 vuotta sitten. Lopetin itsekin kahvinjuonnin, mutta vaihdoin sen teehen. Vihreä tee on hyvää :D

  Liikunta ja venyttely on hyvästä. Huomaan että varsinkin kun rintaranka on jumissa silloin rytmärit lisääntyy.

  Toivottavasti saat ne aisoihin . Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä =) Aika yleinen tämä vaiva tuntuu olevan sen monessa eri muodossa ja hitsin viheliäinen. Täytyy muistaa itsekin tuo rintarangan huolto.

   Hyvää viikkoa!

   Poista