tiistai 15. elokuuta 2017

Daaliat kukkii - ne jotka talvetin


Muistatteko kun keväällä kerroin talvettamistani daalian mukuloista? Postauksen löydät täältä KLIK.

Talvetus siis onnistui yli odotusten ja sain vapun korvilla istuttaa kahdeksan juurakkoa purkkeihin. Toukokuu oli todella kylmä. Säilytin istutuksiani vanhempieni luona vanhassa saunassa, jonka seinät pitivät edes pakkasen loitolla.


Jossain noin toukokuun puolen välin paikkeilla toin daaliat saunalta kesähuoneellemme, mutta peittelin niitä edelleen harsoilla öiksi ja usein harsot sai olla purkkien päällä päivätkin.

Instagramista löysin kuvan toukokuun 24. päivältä, jossa kerroin ensimmäisen kahdeksasta juurakosta lähteneen kasvuun.Lopulta kesän kuluessa kävi selväksi, että vain puolet istuttamistani juurakoista herää talvihorroksestaan. Kolme kasvoi todella hienosti ja nyt kukkivatkin. Se neljäs heräili vaivoin ja sain sen maahan lopulta muistaakseni vasta reilusti heinäkuun puolella. Saa nähdä ehtiikö se kukkia vielä syksyn aikana.
Tämä on ollut mielenkiintoinen matka. Hieno onnistuminen. Se miksi lopulta vain puolet juurakoista lähti kasvuun jäi askarruttamaan. Kellaritalvetus sujui hyvin, mutta varmaankin toukokuun kylmyys jäähdytti juurakot purkkeihinsa ja vain voimakkaimmat jaksoivat puskea ylös.


2 kommenttia: