perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kaunis ilta Kuuhankaveden äärelläOli ihmeellisen tyyni ja lämmin ilta, kun lomamatkamme viimeisenä iltana pysähdyimme yöpymään Hankasalmelle Ruokoniemen leirintäalueella. Itse leirintäaluekin oli hiljainen, kun matkailijat olivat vetäytyneet asuntoautoihinsa ja -vaunuihinsa. 

Tein lyhyen kävelyretken pitkin Kuuhankaveden rantaa. Tapasin kävelyllä miehen, joka oli kantanut pöydän ja tuolit ilta-aurinkoon pieneen niemennokkaan ja oli juuri virittelemässä tulelle savustuspönttöä. Tervehdimme ystävällisesti toisiamme ja jatkoin matkaa, vaikka olisin oikeastaan halunnut jäädä hänen kanssaan istuskelemaan ja kuuntelemaan hiljaisuutta.

Tältä näyttää ja tuntuu Suomen kesä, sellainen kesä mitä odotamme maaliskuun ensimmäisistä lämpimistä päivistä. Harmillisesti näitä päiviä on kesällä nykyisin vain muutama. 

Oliko se niin, että lapsuuden kesinä oli aina lämmin ja kuljettiin pitkin kylän hiekkateitä paljain jaloin sortseissa ja t-paidoissa? Oli niin paljon lämpimiä päiviä, että yhden sieltä ja täältä pystyi uhraamaan sisätiloissa mustavalkoista Tarzan-elokuvaa katsellen.

Nyt tuntuu välillä siltä, että kauniita ja lämpimiä päiviä täytyy suorittaa. Olla koko päivän ulkona, ettei yhtään auringonsädettä mene hukkaan. Kun huomisesta ei tiedä, voi tulla taas rakeita ja kylmä tuuli saa korvat kipeiksi.


Tämä kissu oli valtavan huomionhakuinen ja kun oli saanut tarpeeksi meidän rapsutuksista ja huomiosta, jätti meidät tylysti laiturille ja lähti kutsuistamme huolimatta kohti jotain mielenkiintoisempaa.


Tuleva viikonloppu on täynnä sukulaisia, hyvää ruokaa sekä naurua iltamyöhälle grillitulen äärellä.


Hyvää viikonloppua!


--------

Holiday pictures from last weekend in Hankasalmi, Ruokoniemi camping.

--------

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, Suomen kesä on niin kaunis :). Toivotaan, että ensiviikon luvatut lämpimät päivät pitävät paikkansa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aika lämpimissä merkeissä tämä heinäkuu lopulta onneksi kului. Sortsikelejä ei kauheasti ollut, mutta ei sentään tarvinnut ainakaan loppukuusta enää toppatakkiakaan kaivaan =)

      Poista