keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Sukujuhlissa minikirppistellään


Kirpparit pitävät minut hyvin vaatteissa, mutta niin pitävät myös sukulaiseni. Second hand-vaatteet eivät ole vain minun juttuni, vaan se kulkee myös suvussa - serkut ja tädit sekä kaikki kolme kälyäni harrastavat myös kirppareita.
Meillä on sellainen juttu kuin "pussi", kulkee myös nimellä "släktloppis". Olisi melkeinpä jo outoa, jos sukujuhlissa ei ainakin yksi nostaisi autonperältä pussinyssykkää täynnä vaatteita ja ehkä jotain muutakin kodintarpeellista. Lastenvaatteita nyt ainakin.Pussin sisällöllä on kierrätyksellinen aate, mutta se on myös oiva ohjelmanumero juhliin. Sovitellaan vaatteita ja arvioidaan, kenelle vaate sopisi parhaiten vaiko kenellekään. Hyväntahtoinen naurunremakka syntyy, kun vaate on sovittajansa päällä ihan hassun näköinen.

Meillä on myös kaikilla melko erilaiset tyylit pukeutua, mutta pussista saattaakin yllättäen päätyä ylle ja lempivaatteeksi jotain todella erikoista. 

Tämä kukkamekko on yhdeltä kälyltäni ja neule toiselta.
 
 Kuvitus on vapulta. Saatiin sitten kuitenkin aika ihana ilma ja auringonpaistetta. Tuuli oli kyllä kylmä ja navakka, mutta meidän takapihalla tuulensuojassa pärjäsi helposti paitahihasillaan.---------

I buy my almost all clothes as 2nd hand. But I also have bunch of relatives who are as enthusiast 2nd hand shoppers as I am. So we also give clothes for each other. This dress is from one of my sis-in-law and the cardigan is from other <3

---------


4 kommenttia:

 1. Mekko on kaunis ja tuo pussukkatapa hauska. Voin ihan kuvitella, että on hauskaa katsella mitä pussista milloinkin löytyy ja mikä kellekin sopii:) Mukaavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pussi-perinteen saa vapaasti kopioida =)

   Mukavaa viikkoa!!

   Poista
 2. Sain juuri äidiltäni ihan uuden näköiset Eccon tennarit. Olivat kuulemma sovituksessa olleet ok, mutta lesti oli kuitenkin ollut liian kapea. On mukava saada vaate. Omia vaatteitani en juurikaan kierrätä sukulaisille - taidan olla usein viimeinen käyttäjä.

  Tuli muuten mieleen, että kirjailija Anni Kytömäki kertoi haastattelussa, että saa kaikki vaatteensa muilta käytettynä. Oletan, että hän kuitenkin ostaa alusvaatteensa itse ;), mutta aika mielenkiintoinen tilanne. Mietin, onko tarjonta isoa niin, että voi valikoida.

  s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni on kiva saada vaate, eikä sekään haittaa vaikkei se aina sopisikaan.

   Olisi mielenkiintoista nähdä, miten kirjailija pukeutuu ja mihin tämä "saa vaatteensa muilta käytettynä" perustuu.

   Poista