maanantai 29. toukokuuta 2017

Noin kuuden villivihanneksen piirakka

 


Testasin miten käy jos sekoitan useamman jo tuntemani villivihanneksen perinteisen murupohjataikinan täytteeksi. Ja hyvähän siitä tuli, herkullinen oikeastaan.

Noin kuuden villivihanneksen piirakka

pohja:
-150 g voita
-1,5 dl vehnäjauhoja
-1,5 dl sämpyläjauhoja
-1 rkl vettä

Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot. Lisää vesi. Laita taikina toviksi jääkaappiin kovettumaan. 

Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

täyte:
-n. 8 dl villivihanneksia (nokkosta, pyöreitä voikukanlehtiä, nuoria maitohorsmia varsineen, vuohenputkea, siankärsämön lehtiä)
-kourallinen persiljaa
-Neito-öljyä
-nippu ruohosipulia
-2 dl turkkilaista jugurttia
-2 munaa
-80 g fetaa murskattuna
-3 dl juustoraastetta

Huuhtele villivihannekset. Silppua edelliset sekä persilja. Paista pannulla miedolla lämmöllä ja runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia. 

Murskaa feta ja lisää se jugurttiin. Lisää seokseen munat ja silputtu ruohosipuli sekä villivihannespaistos. Kaada täyte murupohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista kiertoilmalla 175 astetta, n. 30 min.


------

Wild vegetable pie with nettle, yarrow, fireweed, dandelion leafs and goutweed. Delicious.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti