tiistai 2. toukokuuta 2017

Daalian juurakoiden talvetus onnistui


Yritin ensi kertaa talvettaa daalioiden mukuloita kymmenisen vuotta sitten, mutta huonostihan siinä kävi ja kaikki mädäntyivät.


Viime keväänä tein lehtijuttua puutarhaharrastajasta, joka kertoi syksyllä varsin huolettomasti nostavansa daaliat maasta, ravistelevansa juurakoista enimmät mullat ja laittavansa kasvit sellaisenaan sankoihin ja kellariin. Ei siis hiekkaa tai sahanpurua tai multaa tai jätesäkkejä tai mitä nyt kaikkea mahdollista ohjeistetaan. 

Vein siis juurakkoni sellaisenaan sanomalehdellä vuoratussa laatikossa vanhempieni luo kellariin. Sitä en muista suihkutteliko puutarhuri juurakoita talven aikana, mutta jätin myös sen tekemättä. Ja eikun mitä, 90 prosenttia juurakoiden mukuloista oli terveen napakoita.Vapunaattona pääsimme istutushommiin. Haastattelemani puutarhaharrastaja kertoi käyttävänsä kaikissä kevään istutuksissa mustaa multaa, joten sitä sitten minäkin yhdessä pienen innokkaan avustajani kanssa.Tässä kohtaan tein taas mututuntumalla. Koska vanhat varret tosiaan olivat täysin kuolleita, leikoin ne reilusti alas. En tiedä olisiko noinkaan paljon tarvinnut jättää, kuin etummaisissa purkeissa. 

Nyt sitten vain jännityksellä odotellaan, lähtevätkö daaliat uuteen kasvuun.

Oletko sinä talvettanut pelargonioita, daalioita tai muita kesän ihanuuksia? Ja miten kävi?

-----

My dahlia root balls doing well after long winter at cellar. We planted them to new soil last sunday. Now hoping they start to grow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti