torstai 30. maaliskuuta 2017

Tyylivarkaissa - musta pliseerattu pitsihame


Voi hyvänen aika, onko siitäkin jo reilusti yli puoli vuotta, kun bongasin Katjan Optimismia ja Energiaa -blogista KLIK asukokonaisuuden, jonka päätin siinä samassa joskus toteuttaa. Piti toteuttaa jo kesällä tai edes vielä lämpimällä säällä alkusyksystä, mutta aikaa vierähti kevääseen ja melkein seuraavaan pääsiäiseen.Hame on merkiltään design tuote ja sen valmistusmaa on Suomi. Vaatteen ikää on vaikea arvioida. Merkin nimi on tyylitelty muistuttaen ihan lähivuosikymmenia. Pikainen yahoottelu antoi rivin, jossa Design Tuote mainitaan vaatteissa 60-70-luvulta. Asia jää arvoitukseksi tällä erää.
Hame on mielestäni siitä kiva, että se sopii moneen tyyliin. Muuttamalla yläosaa, asusteita tai kenkiä, se sopii ei nyt ehkä ihan arkeen, mutta arkiasioinneille ja juhlaan. Sekä ehdottomasti ainakin kolmeen vuodenaikaan.

Minulla oli joskus aikaisemminkin samankaltainen pitsihame, mutta sen materiaalit olivat niin keveitä ettei se laskeutunut kauniisti ja sen helmoja piti vähän väliä oikoa. Tässä hameessa pliseerattu pitsikangas on niin vahvaa, että hameen helma asettuu hienosti.


----

Copied this outfit from blog Optimismia ja energiaa =) Skirt is thrifted and made in Finland. Don't quite sure the decade, perhaps something 70-90's. I especially like the fabric and how it settles.
  

8 kommenttia:

 1. Design Tuote Oy ajoittuu juurikin tuohon mainitsemaasi ajankohtaan, tosin 60-lukulaisiin en ole koskaan törmännyt - yleensä ovat 70-80-lukua, kuten luulisin sun hameenkin olevan. (Jos näkisin lapun, osaisin päätellä enemmän :) ). Suomivintagesta ei tosiaan yleensä juurikaan mitään googlettamalla löydy; paitsi tietysti Marimekosta tai Vuokosta... Välillä surettaa ettei kukaan ole sitä valtavan hienoa historiaa ja käsityöperinnettä dokumentoinut jota tässä maassa vielä 80-luvulle saakka valmistettiin, tehtiin vientiinkin ihan kansainvälisille isoille markkinoille. Eri merkkejä on satoja, ja monella vielä alamerkit; ne suloistakin suloisemmat "nuoren naisen" merkit kuten esim juurikin tuon Design Tuotteen "Miss Design", tai vaikkapa Ewald Virtasen "Miss Ewi".. tai "Teen Look"...
  Asu on ihana, hameen pituus ja koko fiilis ihan täydellinen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, googlen varassa tässä melkein ollaan, kun etsii tietoa kotimaisista vanhoista vaatemerkeistä. Ja merkkejä tosiaan on! Onneksi meitä Suomivintage-harrastajia löytyy, meitä jotka pelastamme aikakauden vaatteita päätymästä lämpöenergiaksi. =)

   Poista
 2. Kiva asu, ylipäänsä tuommoiset tyylivarkaudet on kivoja:) Siinä on useampikin minua miellyttävä osa; ruusuhuivi, prätkätakki, kauniit sormukset ja hame itsessään. Tuon hameen voi tosiaan saada moneen asuun sopivaksi. On tosiaan yllättävän vaikeaa löytää monestakin vaatteessta jotain tietoa netistä. Usein mulle jää vain arvailun varaan mikä vuosikymmen on kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti blogeista löytää inspiraatita omaankin pukeutumiseen ja kiinnittää asioihin huomiota eri tavalla. Esim. sinun viimeisimmässä postauksessasi mielenkiintoni herätti farkkuhameesi värit.

   Poista
 3. Uusi tukkasi ja hattu kruunavat asun, Parisienne fiilis.

  VastaaPoista