sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Lähimatkailun uudet polut

Tänään olen tehnyt lähimatkailua uusiin kohteisiin - metsiin ja pelloille. Niinkin kauas kuin noin kilometrin päähän kotoa. 

Miten sitä kiertääkin aina niitä samoja reittejä. Metsässä ei tarvitsisi astahtaa kuin kymmenen metriä polulta tai suunnata lännen sijaan lounaseen, niin avautuu aivan uusi maailma. Taitaa päteä ihan kaupunkielämäänkin.


Tämän ladon katon bongasin vasta vähän aikaa sitten siltä tavalliselta reitiltäni. Ai tuolla on lato, enpä ole aikaisemmin huomannut, ajattelin. Tänään kun lähdin tutkimaan asiaa tarkemmin, löysin sympaattisen pikkuisen lato-latosen mettän tönkältä. "Ethän vain kellahda kumoon."

/ Found today this funny little barn.
 
Kevät on jo niin pitkällä, että välillä on hankaluuksia kulkea väistellen jäätiköitä tai mutaa. Joskus ainoa mahdollisuus ylittää oja on kohdassa, jossa toisella puolella on kyntöpelto ja tassut näyttää tältä.


Ja tältä.

/ Muddy it is.Näitä jälkiä ihmettelin, kun katsoin niitä vastakarvaan. Ehdin jo ajatella, että millä eläimellä on näin isot tassunjäljet. Hirvikö vai karhu vai susi? No jaa, ehkä sittenkin joku pienempi.Sitten tuli kuuma ja taas kylmä. Se on se kevät.


Naavan sanotaan olevan merkki puhtaasta ilmasta. Meillä päin puissa on paljon naavaa. 

Tänään havainnoin, että naava kasvaa teiden varsilla varjon puolella.

/ Old man's beard is a sign of clean air. We have it a lot.


Meni vuosia ellei parikymmentä, ettei kylällämme nähty hevosia. Nyt hevoset ovat palanneet ja se on ihanaa. En ole ikinä harrastanut hevosia, oikein edes ollut selässä tai kyydissä. Mutta ihailen niitä ja niiden piirteitä. 


/ After a decade or two horses are back in our village. Horses are never been my hobby, but do admire them. Beautiful creatures.

 

2 kommenttia:

 1. Ai, kamala kuinka jäinen on tuo tie! Miellä on tuo vaihe vielä edessäpäin, kun on aivan talvista. Ladot ja muut vanhat rakennukset on kiehtovia. Mielelläni niitä kuviin napsin minäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäisiä tienpintoja enää metsäväleillä. Mutta kyllä tänä talvena on ollutkin paljon liukkaita kelejä.

   Vanhat rakennukset kiehtoo minuakin. Aina pitäisi saada kurkistaa sisään :)

   Poista