sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kevät vai talvi - niin ja näin


Kevät pistää keventämään vaatetta, vaikka ulkona puhaltaisi tuuli ja pakkasmittarin elohopea pysyisi miinuksella. Mutta kevät. Se riittää syyksi pukemaan ylle lyhyet sortsit ja ohuen neuleen. 

Vaikka paleltaisi. 

Muutama päivä sitten hain biker-takkini eteisen kaappiin, vaikka ulos onkin ennemmin lähteminen untuvatakissa. Odotan kevään lämpöä, vastustan talvea ja yhtä lailla tykkään kaikesta lumesta, mitä olemme saaneet. 

Niin ja näin.


// It's still winter, but my wardrobe preparing for spring. Although it makes me chill at time to time.
 


Sellainen ajatus juolahti mieleeni, että tuntisimmeko eläinten jälkiä niin hyvin, jos meillä ei olisi lunta?

Eikös ole varsin perinteistä, että luontokirjoissa eläinten tassunjäljet esitetään piirrettyinä pastellisiniseen hankeen. Kävelyretkilläni näen monenlaisia jälkiä - kissojen, koirien, hiiri- ja näätäeläinten, jänisten, lintujen. Oravan hyppelyjäljet ovat niin tunnistettavat. Emme välttämättä tarvitse näköhavaintoja yöllisistä kulkijoista pihamaallamme, vaan voimme aamulla havainnoida lumipeitteen pintaa.


// Just wondering. If we had not snow, would we recognise animal footprints?

4 kommenttia:

 1. Jännä tunnelma noissa kuvissa! Talvi tai kevät, siinäpä se mitä lapset minulta aina välillä kysyy. Vastaan sitten joskus, että raja on vähän häilyvä... Hyvä huomio noista eläinten jäljistä! Eipä niitä taidettaisi tuntea sitäkään vähää ilman lunta. Itse olen usein tuskaillut juuri kirjojen jälkikuvien kanssa, sillä usein ne eivät ole riittävän tarkkoja, ja jää miettimään, että onko kyseessä tämä tai tuo... Kaipaisin niihin piirrettyjen jälkien ja jälkijonojen tilalle ihan luonnossa otettuja hyviä, tarkkoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on otettu aamusella, sumuverhon vielä viipyillessä lakialla.

   Poista
 2. Sinulle olisi haaste blogini puolella :).

  VastaaPoista