tiistai 28. helmikuuta 2017

Keltainen pukeutumisessa


đź’› Keltainen đź’›

Keltainen viittaa aurinkoon ja koska aurinko on monessa vanhassa kulttuurissa viitannut tai rinnastettu jumalaan, keltainen on siis jumaluuden väri. Keltainen on myös huomioväri, joka viestii vaaraa niin ampiaisen mustakeltaraidoissa kuin liikennemerkeissäkin. Lieneekö sitten kiukkua aiheuttavan keltaisen sapen ansiota, että Euroopassa on aina suhtauduttu keltaiseen hyvin nihkeästi? (Coloria.net)


Voi jestas viime viikonlopun sääiloittelua, joka jatkui lauantailta vielä sunnuntaillekin. Sunnuntaina pakkanen kiri jo lähemmäs kymmentä, mutta aurinko lämmitti jo keväisen suloisesti ja sai lumen sulamaan, rännit tippumaan.

Sunnuntaina lähdin päivänasuani valitessa liikkeelle keltaisesta, liittyen edelliseen postaukseen. Keltaista sai todella etsiä vaatekaapistani. Löysin lopulta yhden keltaisen sukkaparin, äidin teininä kutoman lyhythihaisen neuleen ja sitten tämän luonnonvärjätyillä langoilla kudotun neuleen (myös äidin tekemä).

Keltainen on ehkä pukeutumisessa väri, jota voin sanoa vältteleväni ja nyt puhutaan ihan siitä kirkkaankeltaisesta. Arvelen, ettei väri pukisi minua, mutta ehkä pitäisi vain rohkaistua kokeilemaan.
 

Mutta onko keltainen yleensäkin väri, jota ei näillä leveyspiireillä suosita kuin lapsilla? Onhan se aika ihana väri kuitenkin.


Ja löysinhän vielä asuuni keltaiset korvikset.

----------------------------


skirt / Marc O'Polo // vintage boots / M-Shoe Makers / thrifted // shirt / Lindex-Holly&White / thrifted // hat / Fredrikson / Holmström Second Hand // cardigan / hand made by my mum (when I was about 12 years old) // earrings / Aarikka?

8 kommenttia:

 1. Kauniin aurinkoisia kuvia. Keltainen on kyllä kiva väri, jota todellakin tuleek käytetty ihan liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä innostuin nyt keltaisesta niin että luultavasti kirppareilla en näe muuta kuin keltaiset jutut seuraavien viikkojen aikana =)

   Poista
 2. Ihana Kaisu ❤ Itsellä jäänyt keltaisen käyttö yhteen kertaan kesällä...oli keltainen väri sellainen ötökkämagneetti että. Mutta miksei sitten talveen piristystä...en tiedä. Mun pitäisi muutenkin oppia käyttämään enemmän värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, keltainen vetää kesällä pikkuötököitä. Mä en enää osaisi pukeutua kuin värikkäästi. Mustaa olen selkeästi ruvennut välttelemään.

   Poista
 3. Tosi kaunis värisävy tuossa neuleessa, sikäli kun näen värit oikein. Haaleaa okraa? Sopii sulla ja noihin saappaisiin. Alkoi tehdä mieli jotain keltaista itsellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä haaleaa okraa. Luulen, että neule on ollut tummempi joskus silloin aikojen alussa. Eikun keltaista kokeilemaan =)

   Poista
 4. Ihastuttava kuva tuo jossa istut portaalla:) Se voisi olla vaikka jostain lehdestä. Keltainen on kiva juuri harmaan kanssa. Ja tähän kokonaisuuteen näköjään sopii hyvin nuo saappaatkin ja hattu on "piste iin päälle".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman ja blogini lukijoiden virkistykseksi yritän aina välillä löytää uusia lokaatioita asukuville (omasta pihapiiristä yleensä) =)

   Poista