perjantai 20. tammikuuta 2017

Mun keinot pään kasassa pitämiseen
Tunnen olevani liasus koko ajan, tulossa tai menossa, vähintään ainakin suunnittelemassa seuraavaa etappia. On töitä, omia harrastuksia, lasten harrastuksia, arkea, opintojen ja yritystoiminnan suunnittelua, kaupassa käyntiä ja sitä välillä väsyttävääkin koko ajan aivoissa toimivaa asioiden työstämistä. Myös viikonloput.

Siksipä olen lyönyt pääni tyynyyn joka ilta viimeistään yhdeksältä ja lukenut, voi että miten paljon olenkaan ahminut kirjallisuutta viime aikoina. 

Siksipä olen ruvennut pitämään pieniä meditointihetkiä. Hetki on ollut vaikka vain viisi minuuttia. Istun ihan hiljaa lattialla, laitan silmät kiinni ja hengitän. Ehkä vähän venyttelen ja teen jonkun pilates tai joogaliikkeen.

Siksipä olen lähtenyt kävelylle ilman kännykkää. Hellou, yksi instaan vakavasti addiktoitunut täällä moi. Mitä teen metsässä niin kävelen, joskus istun kivelle tai kannolle ja taas hengitän. Minusta on tullut jo aika hyvä hengittäjä. 

Siksipä vastaan yhä useammin lapselle kyllä, kun hän ehdottaa pelihetkeä, eväsretkeä tai piipahdusta mumman ja paapan tyä. Mikä on elämässä tärkeintä? No kyllä se on nua mukulat.

Siksipä olen vähentänyt kahvijuontini kahteen kuppiin päivässä ja nekin juon yleensä puoleen päivään mennessä. Liika kofeiini saa minut rauhattomaksi ja tunnen sen myös fyysisinä oireina, kuten sydämen lisälyönteinä.

Elämäni ei tunnu ainakaan hidastavan tahtiaan tulevina kuukausina, mutta edellisten avulla pystyn viemään asioita, enkä ole niiden vietävänä. Tiedän myös senkin, etten pysty tällaiseen elämäntahtiin ikuisesti. Mutta juuri nyt tämä on ok. Minun on katsottava mihin tämä polku johtaa. 


Miten sinä hoidat päätäsi


Samat housut joulukuussa 2015 / same pants on december 2015 KLIK

2 kommenttia:

 1. Aika samoilla linjoilla ollaan: minä jätän puhelimen laukkuun ja hengitän. Olen ja istun paikoillani, en ajattele mitään. Otan myös satunnaisia aikalisiä ajatusten kokoamiseen ja käsittelemiseen, muuten ne vain pyörivät sekavasti ympyrää.

  P.S. Noi housut on vieläkin ihan mahtavat. Sopivat sulle upeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen myös tuota ajatusten jäsentelyä tai jotain sellaista, että annan ajatusten tulla ja mennä. Ilmeisesti kasvoillani on tuolloin mietteliäs ilme, koska mieheni kysyy usein tuolloin että mitä mietit?

   Kiitos.

   Poista