keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Mifu-linssikeittoLinssikeitto tuli osaksi perusreseptieni repertuaaria ehkä joskus 4-5 vuotta sitten. Olin lapsien kanssa kylässä ja leikkitreffeillä ystäväni luona. Siinä kun pohdittiin mitä kummankin perheessä syödään lounaaksi, kertoi ystäväni keittävänsä linssikeittoa. Eksoottista ajattelin ja samalla pohdin, ettei meidän lapset kyllä taitaisi syödä. Ajatus linssikeitosta jäi kuitenkin elämään ja keitin sitä kokeiluerän. Muistelisin, että sillä ekalla kerralla soppaa söi myös esikoiseni, mutta sen jälkeen kattila on tyhjentynyt aikuisvoimin, kuten tapahtuu edelleen.

Linssikeitto on ihanan makuista ihan perusreseptilläkin, mutta sitä on helppo muokata erilaisillla mausteilla ja lisukkeilla kuten chilillä, raejuustolla tai vaikka ranskankermalla. Viimeisin lisäni keittoon on ollut Mifu. Vege-ruokavalio kiinnostaa ja siksi kokeilen mieluusti uusia tuotteita korvaamaan lihaa. Mifu kuuluu myös tähän sarjaan. 


Mifu-linssikeitto

-2 sipulia
-2 valkosipulin kynttä
-öljyä sipulien kuullottamiseen
-2 purkkia tomaattimurskaa
-4 dl vettä
-1 dl kuivia punaisia linssejä tai 1 purkki säilykelinssejä
-1 tl curryä
-1 tl kurkumaa
-1 tl sokeria
-mustapippuria
-suolaa 
-1 purkki Valio Mifua, maku meksikon pippuri

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska, vesi, curry, kurkuma, mustapippuri, suola ja sokeri. Valmistele linssit ko. purkin ohjeiden mukaan ja lisää keittoon. Anna keiton kiehua hetken, että maut tasoittuvat ja keitos sakenee. Lisää lopuksi Mifu.

Annoksen koristeluun käytin kuivattua persiljaa ja kehäkukan lehtiä.


2 kommenttia:

  1. Mifua ei siis tarvitse paistaa vaan sen voi lisätä keittoon suoraan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni voi paistaa tai lisätä suoraan pataan. Itse en ole vielä kokeillut minkälainen koostumus ja maku on paistettuna.

      Poista