torstai 15. joulukuuta 2016

Perinteiset ryijyt nykysisustuksessa
Voisin kuvitella, että perintöraanuja löytyy pölyttymässä aika monen varastosta, vintiltä tai kaapin perukoilta. 

Entäpä ihan seinältä? Varmaankin monen mummolan seinältä ja etenkin silloin kun mummolan väki on syntynyt ennen 50-lukua. Entäs muuten? Onko havaintoa perinteisistä ryijyistä?

Meillä on keittiönpöydän vieressä seinä, joka on aina huutanut jotain katseltavaa. Seinä oli aluksi ruosteenpunainen. Siihen on ollut ripustettuna ainakin kolme erilaista Marimekon kankaasta tehtyä taulua, lasten piirustuksia, tauluja... Sittemmin maalasin seinän valkoiseksi. Ei auttanut, edelleen tuntui että siihen pitäisi ripustaa jotain.

Viime kesänä nostin seinälle mieheni suvussa kulkeneen ryijyn. Tykkään sen väreistä ja sen tuomasta lämmöstä. Kotimme akustiikkaakin se varmasti parantaa. Olen jaksanut katsella sitä nyt puoli vuotta, enkä ole ainakaan vielä kyllästynyt. Näkisin tuossa seinällä ryijyn tai raanun vielä tulevaisuudessakin, mutta se voisi ehkä olla joku raikkaamman värinen ja miksei jotain modernimpaakin.2 kommenttia:

 1. Minullakin oli ryijy kauan, kauan. Mutta jouduin antamaan sen kirpikseen ja kaduttaa koko ajan. Ei ollut sille paikkaa seinällä, ja kun sitä paitsi asun toisesa maassa en voinut rahdata sitä mukanani tänne. Pidä huoli ryijystäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olipa jotenkin koskettava tarina ryijystäsi. Lupaan pitää huolta omastamme.

   Kiva, kun kävit kommentoimassa =)

   Poista