sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Kaikki talven valot ja värit
Voi sanoa, että on säitä pidellyt viime päivinä. Pikkupakkanen ja aurinkoa. Illallakaan ei ole tullut pimeää, kun kuu on valaissut täydeltä terältä. Ilta- ja aamulenkillä on saanut kulkea ilman otsalamppua.

Taivaan eri sävyt sinisestä liukuvärjättyyn pinkkiin pakottavat kaivamaan kännykän taskusta ja ottamaan vielä yhden kuvan. Miten paljon meillä täällä Pohjanmaalla onkaan taivasta. Entä lämpötilan vaihteluiden muodostamat usvakerrokset matalla peltojen päällä. Keskipäivän aurinko, jonka valo siivilöityy jäähileiden harsoamien puiden oksien välistä.

Kun selitin tätä asiaa eräälle ihmiselle, jonka olin juuri tavannut, huomasin ettei hän reagoinut mitenkään. Juttu lähti oikeastaan siitä, että on luvattu lauhtuvaa ja pelkona lumien sulaminen.

Minä höpötän taivaasta, potkukelkkailusta ja jouluvalojen kauneudesta lumen harsoamassa maailmassa ja toinen ei pukahda mitään.

Myöhemmin mietin, ettei keskustelukumppanini ehkä näe maailmaa samoin kuten minä. Että voi kulkea arjessa niin, ettei silmä tavoita luonnon kauneutta.

On tietysti aina mahdollista, että toinen hämmentyi höpinöistäni, emmehän tunteneet ennestään. Minulla nyt vain saattaa olla taipumuksena lörpöttää joskus ihan vieraillekin ihmisille ja sitten jälkeen päin vähän nolottaa, että mitä mä nyt sillee.coat / Holmström Second Hand // jeans / HM / thrifed // shirt and earrings // Fida 2nd hand store // shoes / Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti