lauantai 12. marraskuuta 2016

Televisio - Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmaltaEn varsinaisesti seuraa telkkarin tarjontaa. Löydän yleensä minua kiinnostavat ohjelmat vahingossa. Kaikki vähänkin juonelliset sarjat menee minulta ohi, koska epäilen etten ikinä ehtisi niitä seuraamaan reaaliajassa tai edes jälkikäteen katsomalla tallenteina. Siispä kun katselen, niin ohjelmat ovat monesti matka-, ruoka- tai ajankohtaisohjelmia. Aika usein ohjelma tulee joltain ylen kanavalta ja monesti ne ovat tanskalaisia tai ruotsalaisia.
Rachel Khoon ruokaohjelmat löysin myös alunperin vahingossa. Tykkään ohjelmien visuaalisesta ilmeestä, lavasteista, kaupunkikuvista ja itse kokin tyylistä olla ja esiintyä. Välillä reseptit ovat hankalampia, toisinaan yksinkertaisia mutta usein niistä jää jotain mieleen, yksityiskohta jonka voi viedä omaan keittiöön.

Kastikkeiden maailma on itselleni vieras. Käytännössä ainoa valmistamani kastike on jauhelihakastike vehnäjauhoilla suurustettuna tai tomaattimurskaan tehtynä. Suosin myös kermaa, jolla kruunaan sekä kalkkunan että erilaiset lihasuikaleet. Salaatinkastikkeet ostan kaupasta. Ja jos totta puhutaan niin ostan, mutta en niitä itse käytä, muu perhe kylläkin. En vielä ole löytänyt valmista salaatinkastiketta kaupan hyllyltä, joka olisi oikeasti hyvää.

Viimeisimmästä katsomastani Rachel Khoon Ruokatuliaisia maailmalta jaksosta mieleen jäi jugurttikastike. Hyvin yksinkertainen sellainen. Kolme ainesosaa: turkkilainen jugurtti, appelsiinin kuorta raastettuna ja minttua (itse lisäsin vielä puristettua appelsiinimehua). 

Jugurttikastike toimi erinomaisesti uunissa paistetun kalkkunan ja perunan lisukkeena sekä siinä samalla vihersalaatinkastikkeena. Syödessä taas totesin, että sama kermaisen pehmeä jugurttikastike menisi hienosti myös paistetun kalan kanssa.


Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta
Tiistaisin yle2 klo 19:00
Yle Areena KLIK

------------------

Kaksi ylintä kuvaa minun. Alin kuva Yle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti