keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Rottinkituolin uusi pitsipäällinenPerintöpitsejä, niitä meiltä löytyy. Kaapistani löytyy valehtelematta kolmekymmentä erilaista pitsityötä, joita sukujemme naiset ovat aikojen saatossa virkanneet. Mutta mitä niillä kaikilla tekee? Aina silloin tällöin innostun tekemään asetelman pöydälle, jonka alle asetan pienen pitsiliinan. Mutta se on harvoin, ehkä kerran vuodessa, jouluna salaattikulhojen alle.

Pitseistä näkee tehtävän kulhoja ja joskus useampi pikkuliina on ommeltuna yhdeksi isoksi verhoksi. Ehkä eniten olen tykännyt ideasta leikata liinoja kuvioiden mukaan joulukuusenkoristeiksi, jotka kovetetaan sokeriliemessä. 

Pitäisi vain malttaa ja uskaltaa.

Keksin uudistaa kesähuoneemme rottinkituolin pehmusteen ja koristelin sen yhdellä pitsiliinalla. Tuolista tuli oikein nätti niin nätti, että en enää malttanut viedä tuolia ulos. Minkälaiseksi päällyste olisikaan mennyt ulkona, vaikkakin katetussa tilassa mutta ulkona kuitenkin. Tuoli jäi sisälle. Istun siinä, kun harsin jotain tai puran. 
Yhdistetty ompelu- ja kirjoitusnurkkaukseni.


3 kommenttia:

 1. Kiva idea ja hyvännäköinen lopputulos! Ostin kesällä kirpulta pyöreitä pitsiliinoja ajatuksenani tehdä niistä unisiepparit meidän tuleviin vinttikammareihin. Eli siis pingottaa ne pajukehikon sisään keskustaksi. Projekti etenee sitten kun kammaritkin, eli ehkä ensi vuonna. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli hyvä idea, jonka mäkin voisin toteuttaa. Olisi kiva jos siihen saisi vielä ihan kotimaisia sulkia luonnosta tai sitten kaverin kanalasta =)

   Poista
 2. Mä ompelin pikkuliinoja yhteen ja tein niistä ikkunaan verhon 😊

  VastaaPoista