maanantai 14. marraskuuta 2016

Ongelmia tekniikan kanssa ja paapan hattuKamerani kaukolaukaisin lakkasi yllättäen toimimasta pari kuukautta sitten. Paluu kameran itselaukaisimen kanssa väkertämiseen on viedä järjen asukuvia ottaessa. Tarkennus tapahtuu tai sitten ei... Takuu oli mennyt umpeen. Ja koska tässä vähän pohdin uuden kamerarungon hankintaa, en ole uutta kaukolaukaisinta sitten hankkinut.

Ilman kaukolaukaisinta asukuvien ottaminen on hi-das-ta, koska joka kuvaa varten kameran joutuu käydä erikseen "lataamassa". Plus vielä edellä mainitsemani tarkennusongelma. Tähän kun lisää paukkupakkaset, ei kauheasti ulos huvita tai edes pysty mennä kameran kanssa heilumaan.

Siispä testasin, mitä saisin aikaiseksi sisätiloissa.


Hattu on käsittääkseni paappani vanha. Sen puolesta puhuu hatun sisäreunukseen reikätekniikalla painetut nimikirjaimet SA. Toki sekin, mitä kautta hattuni sain. Siitä olen siis aika varma, että hattu on vuosikymmeniä sitten kuolleen paappani, mutta sitä en tiedä, ovatko nimikirjaimet vain sattumaa ja kuuluvat hatuntekijän tuotemerkintöihin. 

Kiinnostaakin nyt, onko sinulla tullut vastaan samantyyppistä nimikirjaimiin viittaavaa merkintää hatuissa? Olisihan se tuolloin vuosikymmeniä sitten ollut kätevääkin, aikana jolloin hattu oli olennainen osa pukeutumista yhtä lailla kuin takki tai kengät.

Toinen asia, joka mietityttää on hatussa olevat kaksi eri valmistajamerkintää Harrison ja Kolme rengasta. Tuliko hatut raakileina ulkomaiselta valmistajalta ja kotimaassa hattu viimeisteltiin ostajalle?
Ettei tekniikkaongelmat jäisi vain kaukolaukaisimen puutteeseen, olen saanut takuta myös tietokoneiden kanssa. 

Vein läppärini takuuhuoltoon, koska se rahisi ja vielä aika kovaan ääneen. Myyjä kirjoitti huoltoon menevään lappuun rahisee. Kului pari viikkoa ja kone palasi huollosta. Ja mitä? Luin vikamäärityksen, jossa puhuttiin koneen hitaudesta ym. Korjaustoimenpiteenä oli tehty ohjelmistopäivitys! 

Ja kuten olettaa saattaa, kone rahisi edelleen... Palautus takaisin ja sillä matkalla läppärini on ollut nyt ainakin viikon verran. Kone oli käynyt korjattavana Tanskassa, ehkä vikalappuun olisi pitänyt kirjoittaa rahina tanskaksi.

Otin käyttööni ikivanhan koneeni, joka oli syystä että siirretty sivuun uuden tieltä. Ei auttanut. Kaikki sujui alkuun hyvin, kunnes tallentaessani word-tiedostoja, ohjelma teki kansioon temp-tiedostoja ja ilmoitti ongelmista tallentaa. Pahin sattui, kun yhtäkkiä kansiossa ei ollut enää mitään ja avoinna oleva word-teksti oli tallennettaessa muuttanut yhden tekstikappaleen pieniksi ruuduiksi. Onnekseni teksti löytyi sähköpostistani, kun olin aiemmin lähettänyt sen haastateltavilleni luettavaksi.

Meni hermo ja hain koneen numero kolme isältä lainaan. Ihanaa kun kaikki taas toimii ja eiköhän se omakin jo pian saavu sieltä Tanskanmaalta.
hat / my grandpa's old

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti