maanantai 7. marraskuuta 2016

Heikkona vaatteeseen nimeltä liivi
Voisin hamstrata kaappini täyteen erilaisia liivejä - kudottuja, nahkaisia, farkkuisia, herrain, hapsullisia, kaikki käy. Oi, entä ne ysäri ruusugobeliini-herrainliivit. Mutta siinä kohtaan kun niitä pitäisi käyttää niin en yhtäkkiä osaakaan. 
Ongelma on siinä, että liivi (olkoon mitä materiaalia tahansa) käy epämiellyttäväksi siinä kohtaan, kun sen päälle pitää vetää vielä neuletakki. Sama efekti liehuhihojen kanssa, joita en myöskään hanki kaappiini, koska sulloutuvat epämukavaksi möykyksi hihan sisään.

Siniharmaanvalkoinen neuleliivi tarttui matkaani kesällä Pietarsaaren Keltaiselta kirppikseltä. Kuuluu sarjaan, pakko saada, vaikken ikinä käyttäisikään. Olen yrittänyt pukea sen ylleni parikin kertaa, mutta aika nopeaa ripustanut takaisin kaappiin. Ei ole tuntunut mukavalta.


Keksin vaihtaa lopulta lähestymistapaa. Sulloin liivin alle niin paljon kerroksia, että ulos lähtiessä tähän ylle ei tarvita enää kuin takki. Ja kyllä. Pärjäsin yhdistelmän kanssa helposti koko päivän. Minulla on siis toivoa saada loputkin kolme käyttämätöntä liiviä vielä käyttööni ja ehkä ostaa tilaisuuden tullen pari lisää.

--------

Juolahtipa mieleeni tapa käyttää herrainliiviä vuonna ehkä 1994. Ruskeat bootsit, warrickin farkut, tummansininen poolopaita ja siniruudullinen flanellipaita farkkuihin sullottuna. Koko komeuden kruunasi harmaa herrainliivi, muistaakseni joku isän vanha, tiedä miltä vuosikymmeneneltä.

5 kommenttia:

 1. Onpa vaan kaunis liivi! Painin saman ongelman kanssa, kaapissa odottelee käyttämättömänä parikin 60-luvun ihanuutta. Ehkä liiveihin voisi tosiaan suhtautua kuin asusteeseen - pisteeksi muuten valmiin asukokonaisuuden päälle. Ja muistan kyllä ne ruusugobeliini-herrainliivit, valitettavasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liivit on aina ollut mun juttu. Muistan, että minulla oli joskus ala-asteella jo ruskea mokkajäljitelmäliivi. Joskus lukion jälkeen asusteen käyttö jäi, mutta en ole ikinä lakannut niitä himiöömästä kirppareilta.

   PS. Pahoin pelkään, että ruusugobeliiniliivi on palaamassa pukeutumiseeni, heti kun vain sopiva löytyy. =)

   Poista
 2. Mulla oli ehkä juurikin tuolloin 94 bailuvaatteena itsetehty musta pitkä (siis lantiolle ulottuva) ja tyköistuva, kolminappinen liivi, johon olin itse kirjaillut erivärisiä kukkia. Tätä pidettiin tottakai valkoiden kauluspadan kanssa. Siis baarissa :D Enää en liivejä omista, ellei Pujoliiviä lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hienolta tuo itsetekemäsi liivi, vähän hippihenkeä.

   Minulla on kaapissa penkkareihin joskus ostamani musta liivi, jossa on kirjailuja taskuissa ja just tollanen pidempi. Ehtaa retroa vielä. Pukeuduin penkkareissa hipiksi. =) Hippiliivi on siis kulkenut mukanani aika kauan, mutta vasta tänä syksynä puin se ylleni, sitten vuoden -98 ja juurikin valkoisen kauluspaidan päälle..

   Poista
 3. Täällä myös liivi hamsteri. On kanssa neulottua, virkattua, hapsullista, kankaista, farkkuliiviä, tekoturkisliivikin löytyy ja mä kyllä aika usein niitä valkoisen löysän paitiksen kanssa käytän. Liivit on pop

  VastaaPoista