lauantai 22. lokakuuta 2016

Säästin taas kirpparilla ulkoilutakin verran


Tarvitsin itselleni kylmeneviin säihin sopivan ulkoilutakin. Ensitoiveeni oli löytää takki kirpparilta. Mutta epäilin vahvasti, että se olisi mahdollista. Harvoin kirpparilta löytää juuri niitä esineitä tai vaatteita, joita tarvitsisi heti.

Siispä kauppaan tai nettikauppaan. Googlailin kotimaisia vaihtoehtoja ja ulkolaisiakin. Ajattelin, että tämän kerran voisin panostaa vaatteeseen myös rahallisesti. Kriteerejä vaatteelle oli kestävä materiaali, jolla voi mennä metsään. Tuulenpitävyys. Kohtuullinen sateenkestävyys. Värillä ei niin väliä. Tyyliini sopiva, joten sillä saralla aika laveasti mahdollisuuksia. Ekologiset ja eettisetkin aspektit mielessä.

Eko-haulla löytyi Fjällärävenin Eco-Shell takki, joka olisi ollut kaikin puolin minulle sopiva. Mutta 500 euron hinta.. Onko hinta paljon? Takin materiaalissa on pyritty huomioimaan ekologisuus, mutta Eco-Shell on myös tekninen materiaali. Ekologisuus, tuotekehitys ja laatu, ne maksaa. 

Entä kotimaisuus ja suomalainen design. Oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi löytyi R-collectionin parkatakit. Tai minä en ainakaan keksinyt muuta. Tiedän yrityksestä, että se on kotimainen perheyritys, mutta en tiedä missä merkin vaatteet nykyisin valmistetaan tai materiaalien alkuperää. R-collection on kuitenkin minulle ollut aina luotettava merkki, jonka vaatteet on tehty kestämään sekä kulutusta että pesua, myös aikaa.

Tässä kohtaa sattui yllättäen niin, että välikausitakki löytyi kuin löytyikin kirpparilta (kuvat yllä) kahdeksan euron hintaan. Henkkamaukkaa, mutta vahvaa puuvillacanvasia ja kestävän oloinen kaiken kaikkiaan. En jäänyt pohtimaan sen enempää vaan ostin takin, kassalla hinnasta vähennettiin vielä 30 prosenttia.

Takki on ihan täydellinen tarpeisiini. Mutta mitä jos en olisi löytänyt takkia kirpparilta. Olisinko kituuttanut ilman, tilannut takin R-collectionilta vai panostanut viiden sadan Fjällräveniin. Veikkaisin tuota keskimmäistä vaihtoehtoa. 

Se mikä jäi mietityttämään oli, paljonko olisin valmis maksamaan ekologisesta ja eettisestä ulkoilutakista. Entä kotimaisuudesta.jacket / H&M / thrifted
cardigan / H&M / Fida
jeans / Kuyichi
woolen scarf / Marc O'Polo
mittens / thrifted 
beanie / home made, my own design
woolen socks / gift
winter boots / Sievi
2 kommenttia:

 1. Hyvä löytö ja kuvauspaikka kivasti valittu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on ollut varmaankin joka päivä ylläni siitä lähtien kun sen löysin. Aivan mahtava näille nollakeleille. Huppua tosin olen kaivannut, mutta kaikkea ei kait voi saada. =)

   Kuvauspaikka on ollut mielessäni jo vaikka kuinka kauan, mutta olevinansa ollut liian kaukana (parin kilsan päässä kotoa). Nyt tuli aika ja mahdollisuus käydä ladolla kuvailemassa.

   Poista