keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kalkkunarisotto uunissa

 


Broileririsotto oli joskus osa perheemme arkiruokaketjua yhdessä jauhelihakastikkeen ja makaronilaatikon kanssa. Ruoka muistui mieleeni viime lauantaina, mutta korvasin broilerin kalkkunalla. Ruoka onnistui hyvin ja se toimii myös erittäin hyvin seuraavina päivinä mikrossa tai paistinpannulla lämmitettynä.


Kalkkunarisotto

-3 dl risottoriisiä
-8 dl vettä
-2 sipulia lohkoina
-kanaliemikuutio
-kalkkunafilettä
-currya
-paprikajauhetta
-purkki ananaspaloja
-2dl kermaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaada uunivuokaan kaikki muut ainekset paitsi kerma. Kalkkunafileet pilkoin sopiviksi suupaloiksi. Paista vuokaa noin 25 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää ruokaan kerma, sekoita ainekset ja anna vielä paistua kymmenisen minuuttia. Ota pois uunista, kun risotto on saanut pintaansa vähän väriä.

Tarjoa lisukkeeksi vihersalaatti, jossa on viinirypäleitä, salaattia, kurkkua ja kurpitsansiemeniä sekä raejuustoa


Edit: Sipuli unohtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti