tiistai 20. syyskuuta 2016

Pesin villaneuleen yhtä aikaa pilalle ja suosikikseniLöysin kirpparilta unelmapehmoisen neuleen ehkä vähän 80-luku henkisen. Väri oli maltillisen vaalea. Siis niin ihana ja tuotetiedot kertoivat, että osa materiaalista oikein villaakin...

Oikein villaakin...
Ja mitä teen. Neule pesukoneeseen, pikainen pesumerkinnän luku. Hienopesu 30 astetta. Neule pesukoneeseen, tavallisella pesuaineella. Naps hieno pesu. Naps 30 astetta. (Jätän lukematta merkinnän alta villapesu tai en vain tajua sitä, tajua mitään)

Rums rums
Tunnin päästä parkaisen, kun avaan pesukoneen luukun. Täydellinen ajatuskatkos. Villaa perhana, siinä oli villaa. Mitä oikein ajattelin. No en vissiin mitään. Nostin virttyneen neuleen koneesta ja vein melkein kyyneliä pyyhkien sen ulos kuivamaan.
Ensimmäinen ajatus oli heittää koko huonononnenneule roskiin, pois muistuttamasta tyhmyydestäni ja huolimattomuudestani. Mutta en sitten raaskinutkaan. Neule on edelleen pehmoinen, se ei kutistunut liikaa. Jotenkin kauhean rento vetää ylle, kun lähtee viemään lasta kerhoon tai käymään pikaisesti koirien kanssa ulkona. Lämmin. Ja turvallinen. 

Rumahan neule on nyt kuin mikä kaikkine nyppyineen, mutta toimii arkena kotona täydellisesti.Kesällä oli valtavasti suunnitelmia laajentaa kukkapenkkejä syksyllä. Se homma siirtyy nyt kyllä ensi kevääseen. Yrttipenkki sen sijaan lähti toteutumaan, kun keväällä ostamani mausteminttu sekä isotähtiputki pääsivät kesähuoneen viereen kaivamaani penkkiin. Penkki saa vielä täydennystä, kun noudan niityltämme siihen mäkimeiramin taimia.4 kommenttia:

 1. Osaat niin eloisasti ja mielenkiintoisesti kirjoittaa:) Tämäkin (ikävä) sattumus oli kumminkin hauskaa luettavaa ja kuvatkin mainiot. Kiva kun neuleelle oli käyttöä onnettomasta sattumuksesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuntuu että paras teksti minulla syntyy silloin kun annan palaa ja suodatan vähemmän.

   Neuleesta tosiaan tuli jokapäivä-neule ja oikeesti se on ihan hirveen näkönen. =)

   Poista
 2. Ihana blogi sinulla! :)

  VastaaPoista