perjantai 2. syyskuuta 2016

Omena-kaneli kaurapuuroOmena-kaneli valmispuuro (pussipuuro) tuoksuu houkuttelevalta, mutta maistuu vähän äitelältä ja keinotekoiselta. Suutuntumakin on vähän niin ja näin. Tuote on erinomainen reissuun ja lapset tykkää syödä sitä silloin tällöin, mutta arkiaamupalakseni kaipaan jotain aidompaa.

Olen koekeittiössäni kehittänyt reseptiä omena-kaneli kaurapuurolle, joka ulkonäöllään, maullaan ja tuoksullaan veisi kielen mennessään. Viimeisin testireseptini läheni jo sitä mitä haen. Vielä jäi hiottavaa maun täyteläistämiseksi.

Omena-kaneli kaurapuuro

2,5 dl vettä
kanelia
omena raastettuna
1 dl luomukaurahiutaleita
1 rkl Neito-öljyä
1 tl hunajaa
suolaa

Kiehauta vesi, johon on lisätty kaneli ja omenaraaste. Lisää kaurahiutaleet kiehuvaan veteen. Kiehuta miedolla lämmöllä n. 5-8 minuuttia, kunnes puuro sakenee.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää suola, hunaja ja Neito-öljy. Anna puuron hautua ja makujen tekeytyä hetki kannen alla.Lempeää viikonloppua <3


-------------

Omenarumba on nyt hulluimmillaan. Omat omenapuumme eivät vielä tuota kuin muutamia hedelmiä. Vanhempieni omenasadosta taas riittää jo useampaankin talouteen. Isälle jo vähän lupailin, että menen tänään hänen avukseen puristamaan omenoista mehuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti