sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kompostorin yllätys ja sipsutusmekko

Instagramissa #kompostorinyllätys olenkin jo kuluneen kesän aikana kertonut kompostorin yllätyksestä. Jatkokompostorissamme lähti keväällä itämään seitsemisen kurpitsansiementä. Ensin en osannut varmasti sanoa, mitä kasvit olivat. Loppukesällä muistin laittaneeni talvella kompostoriin pilalle menneen koristekurpitsan. Kun kasvit alkoivat tuottaa hedelmää, epäilys koristekurpitsasta varmistui.Voimaa ei voi ainakaan sanoa puuttuneen kasvualustasta vai mitä sanotte näistä jättikokoisista lehdistä? Voimasta kertoo myös se, että kurpitsa kasvatti 2-3 metrisiä varsia. Mutta siinäpä se, kasvi ei sitten enää jaksanutkaan kasvattaa hedelmiä. Olen poiminut nyt viitisen kurpitsaa, enkä usko että montaakaan enää tulee. Mutta ei sen väliä. Olipa hieno kokemus ja jää hauska kesämuisto.

Mietin kaksikin kertaa ennen kuin ostin tämän farkkumekon kesällä. Epäilin siinä kaikkea, sen käyttömukavuudesta tyyliin. Mutta en voinut vastustaa merkintää 100% puuvillaa ja ajatusta, että mekko on tehty kestämään. Vaate on henkkamaukkaa alamerkillä Rocky. Eikös Rocky ollut HM:ää? Mekon voi ajoittaa jonnekin 2000-luvun vaihteeseen. Muistan tykänneeni silloin ihan tosi paljon Rocky-vaatteista. Olivat silloin ja olisivat vieläkin tyyliäni: luonnonläheisen värisiä sammareita, maiharitakkeja, farkkupaitoja.

Kelpo työvaate. Olen tehnyt mekossa vähän risusavottaakin pihapiirissä. Ei ollut pelkoa, että kuusenhavut rikkoisivat kankaan.

Mutta miksi nimi sipsutusmekko? Mekko on sen verran kapea helmasta, ettei sillä voi ottaa pitkiä askelia. Jos yhtään on kiire, täytyy helmaa nostaa polviin.

Mekko pakottaa hiljentämään vauhtia ja samalla muistuttaa kysymään itseltä, mihin minulla oikeasti on kiire? Niin, useimmiten ei minnekään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti