tiistai 23. elokuuta 2016

Sammarit ja kultapallot

Olen jo pitkään etsinyt itselleni samettihousuja. Vaatimuksena on oikeastaan ollut vain tarpeeksi pitkät lahkeet ja väljä malli. Voisi ajatella, että näin heppoisin vaatimuksin parin löytäminen olisi helppoa. Mutta vielä mitä. Sammareita on kyllä tullut kirppareilla vastaan melkein joka kerta, mutta tämän päivän housumalli on usein reisistä tiukka ja siitä en pidä. Olen varmasti monesti motkottanut, että housumallit joita joutuu nostelemaan ylös, on tylsintä mitä tiedän. Mielestäni yksi ongelman aiheuttajista on housun reisiosan tiukkuus, joka vetää housuja alaspäin. Tiedä sitten, mutta näin minusta tuntuu.

Odotukseni kuitenkin palkittiin jälleen kerran ja löysin vihdoin sopivan tai ainakin melkein sopivan parin. Kaikki natsaa muuten, mutta housut ovat ehkä vähän suurta kokoa. En anna sen kuitenkaan häiritä, vaan pärjään asian kanssa kera vyön.
Puutarhani syksyn suosikkikukka, suomalainen perinnekasvi, kultapallo kukkii nyt runsaasti. Kasvi on ollut meillä jo useamman vuoden, mutta kukkimaan ja viihtymään sain sen vasta viime kesänä, kun siirsin sen toiseen kasvupaikkaan. Viime vuodesta viisastuneena, lisäsin kasvin tukikehikkoon vielä yhden narukerroksen ylöspäin. Tänä vuonna varsia ei ole katkeillut yhtään, kun viime vuonna niitä meni melkein puolet. Vinkkinä siis tämän kasvin kanssa, että kannattaa tukea tarpeeksi korkealta.
Kävin viime viikolla kampaajalla. Joudun nykyisin vähän väliä hyppelemään hiuksiani muotoiluttamassa. Kuinka hiusten kasvattaminen voikin olla näin tuskallista. Jos ei villiinny niskavillat niin sitten räjähtää otsahiukset.

Vähintään kerran viikossa olenkin murtamassa päätöstäni kasvattaa hiuksiani. Mutta vielä päätös pitää. Ja oikeastaan olen tähänkin malliin (välimalliin) taas ihan tyytyväinen. Ensi kerraksi kampaajani ehdotti, että ottaisin mukaan kuvan, vision, tulevaisuuden tukastani. En vain vielä tiedä, minne olen menossa. Täytyy alkaa katsella naistenlehtiä, blogeja ja katukuvaa hiustutkan läpi, inspiraatiota etsien.2 kommenttia:

  1. Kultapallo, lapsuuteni "auringonkukka":) Minusta olisi ollut kivempaa, jos se olisi ollut auringonkukka... Olen halunnut pihaani tuollaista ja viime syksyänä jostain kirpparilta löytyi taimi. Laitoin maahan ja jänikset lyhensi sitä. Ja tänä kesänä se ei jostain syystä ole kasvanut lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kasvi kasvatti ensimmäisessä kasvupaikassaan vain muutaman kymmenen senttiä vartta. Mutta heti kun siirsin sen toiseen paikkaan, kasvoi kukka niinkuin pitääkin. Ekat vuodet se oli vanhassa metsänpohjassa, tosi kuivassa maassa. Siirron jälkeen peltomaassa puolivarjossa.

      Poista