perjantai 26. elokuuta 2016

#puunhalausviikko


Meillä on kaksi omenapuuta, pekka ja punakaneli. Puut ovat kasvaneet ja vankistuneet takapihallamme nyt yhdeksän vuotta. Olen ehtinyt monesti iloita, miten nuorista hennoista varsista on muodostunut oikeita puita ja satoakin ne ovat tuottaneet. Ei montaa omenaa, mutta kuitenkin.Sitten tulee syyspuhuri ja sateet. Pekka ei kestänyt tuulta vaan oksa katkesi, tarkoittaen käytännössä puolen puun putoamista alas. Harmittaa. Harmittaa niin vietävästi.Oksa oli tyvestään vielä vähän kiinni emopuussa ja mahdollisuus eheytymiseen on vielä olemassa, ainakin jos oikein sitä toivoo. Kursimme puun kasaan liinoilla. Nyt yritän käydä juttelemassa sille joka päivä nätisti.

Halaankin, jos se vain auttaa puuparkaa tervehtymään.

Instagram #puunhalausviikko KLIK

--------------------------------------------------------

Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa puunhalauksen teemaviikko. Viikko järjestetään osana valtakunnallista Vihervuosi-teemavuotta.

Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi -kampanja muistuttaa viherympäristöjen merkityksestä niin maalla kuin kaupungissa. Varsinkin kaupunkiympäristössä puistot, lähiluonto ja lenkkipolut ovat tärkeitä virkistyspaikkoja sekä mielelle että keholle.

Puiden keskellä, vihreässä ympäristössä mieli tutkitusti rauhoittuu, syke laskee ja aistit heräävät. (Maaseudun tulevaisuus)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti